Evenimentul Zilei > Actualitate > Captură pentru istorie! Droguri de 790.00.000 de euro confiscate de polițiști
Captură pentru istorie! Droguri de 790.00.000 de euro confiscate de polițiști

Captură pentru istorie! Droguri de 790.00.000 de euro confiscate de polițiști

Poliția din Australia a reușit să facă ceea ce este probabil una dintre cele mai mari capturi de droguri din istorie. Oficialii australieni au depistat un transport de 1,6 tone de droguri care venea din Thailanda a căror valoare se ridică la 790 de milioane de euro. Narcoticele erau ascunse în boxe audio.

Nici lor nu le-a venit să creadă. În timpul unui control de rutină, după ce au selectat prin sondaj un vas al cărui încărcătură să fie analizată, polițiștii au făcut descoperirea vieții. În interiorul a zeci de boxe audio, aceștia au descoperit o cantitate de 1,6 tone de droguri, mai exact 37 de kilograme de heroină și 1,6 tone de meta amfetamină cristalizată.

Valoarea de piață a drogurilor este estimată la 1,2 miliarde de dolari australieni, adică în jur de 790.000.000 de euro. Din păcate pentru forțele de ordine australiene, încă nu s-a efectuat nicio arestare, traficanții fiind încă liberi.

Efectul acestor droguri asupra comunității și a familiilor ar fi fost unul profund. Este posibil ca cineva iubit nouă, un prieten sau un vecin să fi fost cruțat de efectul terifiant pe care o asemenea încărcătură-mamut le-ar fi putut avea. Dacă aveți vreo informație, vă rugăm să ieșiți la iveală cu ea. Vă rugăm să ne ajutați să îi găsim pe oamenii care pun profiturile financiare înaintea durerii și a suferinței altora”, a declarat Peter Bodel, șeful Biroului de Crimă Organizată din Australia

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: