Evenimentul Zilei > Actualitate > La un pas de o lovitură de 50.000.000. Bunicul din România riscă ani buni de închisoare
La un pas de o lovitură de 50.000.000. Bunicul din România riscă ani buni de închisoare

La un pas de o lovitură de 50.000.000. Bunicul din România riscă ani buni de închisoare

Român acuzat de trafic de droguri în Australia. Bărbatul în vârstă de 70 de ani a fost prins când încerca să aducă în țară 500 de kilograme de cocaină. Valoarea drogurilor a fost estimată la aproximativ 50 de milioane de dolari.

Român, acuzat de trafic de droguri în Australia. Bărbatul în vârstă de 70 de ani a fost prins când încerca să aducă în țară 500 de kilograme de cocaină. Valoarea drogurilor a fost estimată la aproximativ 50 de milioane de dolari.

Stelian State, ajutat de Nicholas St James, plănuia să dea lovitura la Melbourne, în Australia. Doar că au căzut în capcana unor polițiști sub acoperire. Totul a avut loc în 2019, când Stelian State si Nicholas St James au decis să pună pe picioare o afacere uriașă cu droguri și aveau nevoie de furnizori capabili să le aducă la Melbourne o cantitate uriașa de cocaina.

Pentru început au vrut să aducă o jumătate de tonă de droguri, din Columbia, via Fiji. Doar că de planurile lor au aflat și polițiștii sub acoperire care s-au oferit să-i ajute. Așa că, fără să știe pe cine au în față, cei doi au comandat 500 de kilograme de cocaină, dar au cerut în prealabil un kilogram, pentru 100.000 de dolari. Voiau, se pare, cocaina ca să o testeze.

Bunicul din România riscă ani buni de închisoare

Capcana întinsă de oamenii legii a funcționat de minune. După întâlnirea cu falșii furnizori, au intrat pe fir colegii lor de la brigada antidrog. Aceștia i-au arestat pe Stelian State și Nicholas St James, iar acum sunt acuzați de tentativa de a introduce droguri în țară și vor fi judecați.

Potrivit presei australiene, State a declarat că este un simplu bunic din Romania și că nu are cunoștință de acuzatia care i-a fost adusă.

„Am venit in Australia sa cumpar cizme UGG”, a fost replica românului care i-a facut pur si simplu să râdă pe anchetatori.

Cei doi riscă acum ani grei de închisoare în Melbourne.