Evenimentul Zilei > Social > Un jurnalist de la Antena 3 a murit de Ziua Presei: „Te plângem și te regretăm”
Un jurnalist de la Antena 3 a murit de Ziua Presei: „Te plângem și te regretăm”

Un jurnalist de la Antena 3 a murit de Ziua Presei: „Te plângem și te regretăm”

Jurnalistul Mihai Leder, corespondent al Antena 3, s-a stins din viață, luni, la vârsta de 58 de ani. Jurnalistul a decedat chiar de Ziua Internaţională a Libertăţii Presei.

Mihai Leder era corespondent la Antena 1, pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, din anul 2000, iar din anul 2005 a devenit corespondent al Antena 3. Jurnalistul avea o experiență în presă de peste 20 de ani.

În ultima săptămână, starea de sănătate a jurnalistului s-a degradat

În privința cauzei decesului, conform sursei citate, în urmă cu o săptămână, starea de sănătate a jurnalistului s-a degradat. Mihai Leder a fost transportat la spitalul din Bistriţa, acolo unde a fost internat pe secţia ATI. Ulterior, Mişu, așa cum îl alintau colegii, a fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Cluj, însă toate eforturile depuse de medici au fost în zadar. Mișu Leder a ales să plece către o lume mai bună.

Tina Dumitrescu, o jurnalistă din Bistriţa, colegă şi prietenă a lui Mişu, a postat un mesaj emoţionant în memoria lui Mihai Leder. Jurnalista l-a descris ca fiind un om glumeț și a subliniat faptul că, începând cu această zi, presa locală este una mult mai săracă.

Mesaje emoționante transmise de colegi lui Mișu Leder

“Mișu Leder, la ultima conferință de presă unde l-am văzut în viață, cu un ministru UDMR, întreabă pe careva cum se zice “galben” în maghiară. Că așa glumea Mişu, cu substrat. I se răspunde și îl auzim pe Mișu: “Sigur nu yellow?” Am râs de ne-am împrăștiat! Era într-o zi bună Mișu, deși aveam de umblat și după Cseke și îl pândeam și pe Orban la colț de Casă de cultură, pe ploaie.

Se întâmpla acum două săptămâni jumate… Iar azi, taman de ziua presei, aflu că Mișu nu mai e printre noi… De azi, suntem mai săraci ca presă locală. Mișu a fost mereu altfel, arțăgos, tranșant, enervant de multe ori, dar neobosit. Nu știu cu cine nu te-ai certat, Mișule, dar sigur după aceea ai și râs cu persoana respectivă, iar azi te plângem și te regretăm. Dumnezeu să aibă grijă de tine! Condoleanțe familiei!”, a scris jurnalista în postarea de pe Faceboook.

De asemenea, echipa Antena 3 a transmis condoleanţe familiei lui Mihai Leder, dar şi un mesaj pentru Mişu: ”Mulţumim pentru toţi aceşti ani”.