Loredana Chircu (38 de ani), medic internist, a fost găsită moartă, în camera de gardă a unui spital privat din Constanța, acolo unde lucra. Se pare că doctorul și-a pierdut viața după ce a luat o supradoză de analgezice. Fapt ce a dus la un stop cardio-respirator survenit pe fondul unei intoxicații cu o substanță necunoscută.

Este vorba despre un analgezic opioid, potrivit unor surse din anchetă, ce este folosit de obicei în tratamentul durerilor cronice și severe. Acesta se eliberează doar pe baza unei rețete speciale pentru substanțe narcotice.

Medicul Loredana Chircu își injectase un cocktail medicamentos

„Depășirea dozei recomandate duce la probleme respiratorii, comă și deces, iar doza letală este de aproximativ 2-3 miligrame pentru cele mai multe persoane. Doctorița în vărstă de 38 de ani a fost găsită ieri dimineață de către colegi decedată într-o cameră dintr-o clinică privată, acolo unde fusese de gardă întreaga noapte, iar lângă trupul neînsuflețit polițiștii au găsit două seringi goale.

Se pare că femeia își injectase un cocktail medicamentos din care făcea parte și acest analgezic opioid. Decesul medicului este considerat moarte suspectă, însă polițiștii par să aibă suficiente probe pentru a merge pe varianta sinuciderii. Doctorița era căsătorită și avea o fetiță”, conform Antena 3.

Cu câteva zile înainte de-a muri, Loredana Chircu a posta un mesaj în memoria unui medic din Constanța, care a încetat din viață anul trecut, după ce s-a infectat cu coronavirus.

Mesaj emoționant postat înainte să moară

„Ne e greu fara dumneavoastră,să știți….

Un stetoscop a rămas undeva, pe o masă, într-o cămăruță mică de gardă. Al nimănui acum. Un coleg drag a pierdut lupta cu virusul asta nenorocit. Zbor lin către îngeri, Domnule Doctor! Ați salvat atât de multe vieți, dar din păcate pe a dumneavoastră nu a mai putut-o salva nimeni…. Rămâneți în inima și în sufletele noastre pentru totdeauna! Dumnezeu sa vă odihnească… In noaptea asta fac de garda in onoarea dumneavoastră, de aici din patul de spital, de data asta gardă de lacrimi și durere și furie”, transmitea Loredana Chircu.