Evenimentul ZileiSocialDublă sărbătoare în Constanță. ÎPS Teodosie sărbătorește 20 de ani de când este Arhiepiscopul Tomisului

Dublă sărbătoare în Constanță. ÎPS Teodosie sărbătorește 20 de ani de când este Arhiepiscopul Tomisului

Dublă sărbătoare în Constanță. ÎPS Teodosie sărbătorește 20 de ani de când este Arhiepiscopul Tomisului
Constanța sărbătorește două lucruri extrem de importante astăzi. ÎPS Teodosie a împlinit 20 de ani de când este Arhiepiscopul Tomisului chiar astăzi de Florii.

Caterdala Sfinții Petru și Pavel din Constanța este astăzi locul în care s-au strâns zeci de credincioși pentru a participa la slujba de Florii.

Astăzi este o zi mare pentru credincioșii din toată țara, însă pentru cei din constanța aztăzi este o sărbătoare dublă. Tot astăzi ÎPS Teodosie a împlinit 20 de ani de când a fost numit Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie, Clerul și credincioșii, au început slujba purtând în mână ramuri de salcie cu care au înconjurat catedrala, amintind astfel de intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim.

Slujba se desfășoară în aer liber, în altarul de vară amenajat la Catedrala Sfinții Petru și Pavel din Constanța.

Bineînțeles că au existat și incidente pâna la această oră, legate de purtarea măștii de protecție pe care unii preferă să o lase acasă.

Jandarmii au intrat printre credincioși și le recomandă celor care nu poartă masca de protecție să o facă.

În toată țara au fost luate măsuri speciale, spre exemplu la Constanța, circulația a fost restricționată în jurul catedralei, pentru autoturisme, pentru că se așteaptă ca un număr tot mai mare de credincioși să sosească până la finalul slujbei.

Două decenii de când este Arhiepiscopul Tomisului

ÎPS Teodosie a fost investit pe post de Arhiepiscop al Tomisului în anul 2001, în ziua de Florii.

Acesta a înconjurat Catedrala Sf. Petru și Pavel din Constanța, iar ulterior a început săvârșirea slujbei de Florii, în altarul de vară, amenajat în curtea Catedralei.

În ultimul an, ÎPS Teodosie a criticat în nenumărate rânduri măsurile sanitare impuse de autorități, în vederea combaterii pandemiei.

„Noi ne vom strădui să ne facem slujba spre a bucura oamenii, spre ai face să simtă sărbătoarea cea mai mare a creștinătății de la care ne vine și Sfânta Lumină de la Ierusalim și toți creștinii ortodocși vor avea acces la această sfântă lumină din toate locurile, încât așteptăm niște sărbători tihnite cum am avut nădejde și mereu am încredințat pe credincioșii noștri, că nu vom avea probleme de sfintele Paște.

Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile noastre. I-am îndemnat pe toți să ne rugăm. Noi nu putem fi despărțiți de poporul credincios. Noi suntem păstori câtă vreme cât avem poporul credincios împreună cu noi”, a spus ÎPS Teodosie.

 

 


Accesează: