Evenimentul Zilei > Actualitate > Scade rata de infectare. La Constanța se ridică restricțiile anti Covid19
Scade rata de infectare. La Constanța se ridică restricțiile anti Covid19

Scade rata de infectare. La Constanța se ridică restricțiile anti Covid19

Orașul Constanța este la un pas să rămână fără restricțiile care au închis restaurantele și cafenelele.

Începând de vineri se ridică restricţiile de weekend referitoare la ora de închidere a magazinelor şi ora de la care nu mai putem circula decât cu motive întemeiate, în baza unei declaraţii pe proprie răspundere.

Rata de infectare din Constanța a ajuns la 3.5 la mie. În cazul în care rata de infectare scade sub trei la mie, se vor deschide cafenelele și resturantele la un procent de 30 la sută din capacitatea acestora.

Primarul Vergil Chițac a anunțat că ședința CJSU va avea lor vineri, 23.04.2021, unde se va decide cu privire la relaxarea măsurilor antiCovid 19, care vor putea fi adoptate în municipiul Constanța.

La ultima raportare de joi, 22 aprilie 2021, statistica Direcției de Sănătate Publică Constanța arată că, în ultimele 14 zile, în municipiul Constanța au existat 1.052 de persoane infectate cu Covid 19, iar rata de infectare este de 3.37 cazuri la mia de locuitori.

Cei de la Instituția Prefectului Județului Constanța au anunțat că nici nu este nevoie de întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, deoarece aplicabilitatea măsurilor încetează de drept la un anumit procent privind rata de infectare.

La Cluj se discută de organizarea Untold

Al doilea oraș ca importanță economică și socială din România, Cluj Napoca, raportează cifre în scădere în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus.

Astfel, rata de infectare cu coronavirus continuă să scadă la Cluj, ajungând la 4.38, de la 5.26, cât era acum trei zile. Mai mult, în urmă cu șapte zile, rata de infectare la Cluj Napoca era de 6.03 cazuri la mia de locuitori, ceea ce arată că măsurile anti Covid 19, au o eficiență mărită.

Primarul Clujului, Emil Boc, spunea zilele trecute că marile festivaluri, precum Untold, ar putea avea loc în condițiile în care, toți participanții ar putea face dovada că s-au vaccinat.

„Vaccinarea reprezintă pașaportul direct de intrare la festival și în aceste condiții sunt șanse foarte, foarte mari ca în august-septembrie să reluăm festivalurile la Cluj și în România. Totul depinde evident de rata de vaccinare”, a spus Emil Boc.