Evenimentul Zilei > Social > La doar 43 de ani, dirijorul Răzvan Metea a fost răpus de COVID -19. Abia ieșise din comă, iar medicii își făceau speranțe
La doar 43 de ani, dirijorul Răzvan Metea a fost răpus de COVID -19. Abia ieșise din comă, iar medicii își făceau speranțe

La doar 43 de ani, dirijorul Răzvan Metea a fost răpus de COVID -19. Abia ieșise din comă, iar medicii își făceau speranțe

Dirijorul orchestrei simfonice „Bigg Dimm a’Band” a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Răzvan Metea, a decedat în urma infectării cu COVID-19. El a fost internat de mai multe luni la ATI, dar joi, 22.04.2021, a pierdut lupta cu coronavirus.

Răzvan Metea, dirijorul orchestrei simfonice „Bigg Dimm a’Band” a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, s-a stins din viață la vârsta de 43 de ani.

Dirijorul Răzvan Metea era internat de mai multe luni la ATI

Dirijorul Răzvan Metea era infectat cu COVID-19. Răzvan Metea a stat mai multe luni la secţia de Terapie Intensivă. Dirijorul era binecunoscut pentru publicul Sunset Sea-mphony și este deosebit de regretat. Noul coronavirus și-a mai arătat încă o dată adevărata față și cât de periculos este pentru persoanele care ating o formă deosebit de gravă .

Renumitul dirijor a ieșit din comă și părea că a depășit faza cea mai severă a bolii și că se îndreaptă spre însănătoșirea grabnică. Într-un mod surprinzător însă au apărut câteva complicații care i-au agravat neașteptat starea, iar joi a Răzvan Metea a decedat.

Răzvan Metea și muzicienii din orchestra au fost o prezență constată în ultimii patru ani, în cadrul evenimentelor intitulate „Sunset Sea-mphony”. Evenimentele atât de îndrăgite se  desfășurau pe faleza din Constanța și contituiau o adevărată atracție pentru public și pentru presa locală.

Răzvan Metea a avut nevoie de trombocite

În timpul aflării la ATI, când avea nevoie de sânge, Răzvan Metea a fost sprijinit de prieteni care au făcut apeluri pentru afi ajutat. Un mesaj elocvent în acest sens a fost următorul: „În continuare prietenul și profesorul nostru conf.univ.dr. Răzvan Metea are nevoie de trombocite. Se poate dona indiferent de grupa sanguină, la Centrul de Transfuzii Cluj, dar si in alte centre din țară .Trebuie specificat numele lui (Razvan Metea) și clinica (Institutul inimi Cluj-Napoca) la donare.

Doar între orele 7:30-13:30 se poate face donarea. Informații de la centrul de transfuzii: Nu trebuie test covid, să aveți 10 zile de la vaccin sau de la efectele secundare (dacă ați avut), 18-60 ani, fără boli cronice sau sub tratament, minim 56 kg, să nu aveți alergii, buletin de identitate, mâncați ceva ușor înainte, nu fumați, sa aveți o sticla cu apă la voi.Mulțumim din suflet celor care au donat!”, spune Andra Bălan, de la Asociația Studenților AMGD Cluj-Napoca.