Și în acest an Lumina Sfântă de la Ierusalim va poposi la malul Mării Negre, potrivit Arhiepiscopiei Tomisului. IPS Teodosie va ajunge cu Sfânta Lumină în Portul Turistic Tomis în jurul orei 23.30. De acolo, împreună cu alte două fețe bisericești, va pleca, pe faleza Cazinoului, spre Catedrala arhiepiscopală pentru oficierea slujbei de Înviere.

În jurul orei 23.50, în fața Catedralei arhiepiscopale va începe prima parte a slujbei, după recomandările Patriarhiei Române.

IPS Teodosie și clerul vor intra, apoi, în catedrală pentru a săvârși restul Canonului Învierii și Sfânta Liturghie. După intrarea clerului, ușile catedralei se vor închide, astfel încât slujba să fie săvârșită conform ordonanțelor militare, fără prezența credincioșilor.

Reprezentanții prefecturii Constanța au transmis că Arhiepiscopul Tomisului trebuie să respecte ordonanțele militare, înaltul ierarh neputând avea în procesiune mai mult de trei persoane. În caz contrar, organizatorii evenimentului vor fi sancționați, conform legii.

Arhiepiscopia Tomisului s-a gândit și la reprezentanții presei, rugând jurnaliștii să acționeze cu profesionalism, respectând distanța socială impusă de autorități.

Slujba de Înviere de la Constanța va fi transmisă online pe pagina oficială de facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, precum și de către partenerii media.

(Foto-Arhiva)