Evenimentul Zilei > Justitie > Un hoț român a fost arestat după 15 ani. Cum l-au prins autoritățile din Spania
Un hoț român a fost arestat după 15 ani. Cum l-au prins autoritățile din Spania

Un hoț român a fost arestat după 15 ani. Cum l-au prins autoritățile din Spania

Un hoț român a fost arestat în Spania de Poliția Națională, după 15 ani de căutări. El furase mai multe obiecte de valoare din casele din Sevilla. După fiecare jaf, acesta se întorcea în România.

Un hoț român a fost arestat în Spania de Poliția Națională. Oamenii legii voiau să-l prinda de 15 ani, fiind acuzat de săvârșirea mai multor jafuri în locuințe din Sevilla. El venea în Spania de două sau trei ori pe an, cu avionul, pentru a fura și apoi se întorcea în România.

Potrivit autorităților spaniole, românul a acționat „cu mare violență ” și când era descoperit de gazde folosea spray cu piper. Bărbatul de 40 de ani avea probleme cu legea și în România. După arestarea sa din 31 august, autoritatea judiciară a dispus intrarea lui în închisoare.

Jafurile erau făcute seara, iar hoțul fura doar bijuterii și obiecte extrem de scumpe. Brigada Provincială de Poliție Judiciară din Sevilla a stabilit că aceeași persoană a fost arestată în flagrant în 2007 pentru un jaf la o locuință din orașul Mairena del Aljarafe, Sevilla, deși în acea arestare a furnizat un act de identitate fals aparținând fratelui acum reținut.

Cum fura hoțul român în Spania

Primul jaf care a avut loc în Mairena del Aljarafe, dar au fost descoperite și altele din Sevilla în anii 2007, 2019, 2021 și 2022 , în cartierele Pino Montano, Santa Clara, Bami și, respectiv, zona Palacio de Congresos. Potrivit Poliției Naționale, deținutul a fost descoperit de rezidenți atât în ​​atacurile din 2007, cât și în 2022, și nu a ezitat să se confrunte violent cu ei și să folosească spray cu piper.

Oamenii legii au descoperit că el avea un plan foarte bine pus la punct. Hoțul român navetist se deplasa în Spania de două sau trei ori pe an, cu avionul. Ajungea pe aeroporturile din Sevilla și Malaga. De altfel, jafurile coincid cu perioadele sale de ședere în orașul Sevilla. Aici stătea două sau trei săptămâni, executa jafurile și se întorcea în România.

Anchetatorii spanioli au emis un mandat și românul a fost arestat. Autoritățile l-au prins când venea din Sevilla, cu un zbor din București, potrivit ziarulromanesc.es.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: