Evenimentul ZileiInternationalUn fost ambasador al SUA în România este prieten cu Joe Biden. Cum l-a caracterizat

Un fost ambasador al SUA în România este prieten cu Joe Biden. Cum l-a caracterizat

Un fost ambasador al SUA în România este prieten cu Joe Biden. Cum l-a caracterizat
James Rosapepe, fostul ambasador în România al SUA, a vorbit la Antena 3 despre președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, cu care este și un prieten apropiat.

Un fost ambasador al SUA în România este prieten cu Joe Biden. Despre Joe Biden, diplomatul democrat, care a reprezentat Statele Unite la Bucureşti între anii 1998 – 2001, a spus despre președintele Statelor Unite ale Americii  că este un om sincer si direct.

Biden a vizitat România de mai multe ori

„Lucrurile trebuie luate în serios când el spune ceva, fie că e vorba de un compliment, fie că e vorba de o critică”, a subliniatfostul ambasador.

Rosapepe a reamintit că  Biden cunoaşte România pe care a vizitat-o de 4-5 ori. Mai mult, a fost unul dintre cei care a promovat alianţa şi calitatea României de membru al NATO.

„Este o persoană cu o mare experienţă în relaţiile internaţionale, a prezidat comitete din congress pentru relaţiile internaţionale şi am lucrat îndeaproape cu dumnealui pentru chestiuni legate de Europa şi NATO. În mandatul preşedintelui Obama, domnul Biden era vicepreşedinte, a mai afirmat diplomatul.

Joe Biden a promovat intrarea României în NATO

„Domnul Biden a fost printre cei care a promovat alianţa NATO şi calitatea României de membru al NATO. Este interesat de puterea şi stabilitatea acestei alianţe. Cred că angajamanetul faţă de NATO este foarte important pentru cei mai mulţi români. De asemenea faptul că înţelege ce este Europa şi faptul că acesta este un aliat foarte important al SUA pentru că împărtăşesc aceleaşi valori democratice, chiar dacă există dezacorduri din timp în timp. Întărirea parteneriatului cu Europa este importantă şi pentru România”, a mai spus James Rosapepe, la Antena3.

Născut în Italia, la Roma, Rosapepe este un diplomat și om politic american, membru al Partidului Democrat. Este la al patrulea mandat de senator în Senatul statului Maryland. El a îndeplinit funcția de ambasador al SUA în România între 1998-2001. Anterior a fost membru al Camerei Delegaților (camera inferioară) din Maryland.

În anul 2001, președintele de atunci al României, Ion Iliescu, i-a acordat lui James Rosapepe Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce.

 

 


Accesează: