Evenimentul Zilei > Social > Un epidemiolog celebru, avertizează! „Uraganul vine!”
Un epidemiolog celebru, avertizează! „Uraganul vine!”

Un epidemiolog celebru, avertizează! „Uraganul vine!”

Un epidemiolog celebru a declarat că se aşteaptă un nou val de infecţii „în următoarele șase până la 14 săptămâni”. Şi se va năpusti ca un uragan.

Un epidemiolog celebru, avertizează! Expertul spune că noua variantă Covid-19 va reveni în primăvară: „Uraganul vine!”

„Vrem în continuare ca lumea să primească două doze. Trebuie să obținem cât mai multe doze unice la cât mai mulți oameni peste 65 de ani. Pentru a reduce infecţiile şi decesele”, a spus Osterholm.

În acest moment, cele două vaccinuri coronavirus aprobate pentru uz de urgență necesită două doze repartizate pe parcursul a câteva săptămâni.

Dar studiile arată că vaccinurile oferă o protecție semnificativă după o singură doză. Un candidat la vaccin de la Johnson & Johnson, care ar putea fi autorizat în următoarele săptămâni, necesită o singură doză.

Un epidemiolog celebru, avertizează: Uraganul vine!

„Uraganul vine!”, a avertizat Michael Osterholm, directorul Centrului pentru Cercetare și Politici privind Bolile Infecțioase de la Universitatea din Minnesota.

Va sosi un nou val de infecții „în următoarele șase până la 14 săptămâni”, datorită răspândirii noii variante precum cea descoperită pentru prima dată în Regatul Unit.

Un epidemiolog celebru: Singura soluţie, grăbirea campaniei de vaccinare

Un expert american în boli infecțioase a avertizat că varianta britanică a virusului va deveni cea dominantă în următoarele luni și că va lovi SUA ca un uragan şi spune: „Uraganul vine!”

Prognoza îngrijorătoare vine într-un moment în care numărul total al infectărilor confirmate în SUA a depășit 26 de milioane.  Iar cel a deceselor a trecut de 440.000.

Epidemiologul Michael Osterholm, care a făcut parte din echipa de tranziție a lui Joe Biden pe tema COVID, crede că SUA trebuie să se pregătească pentru o perioadă grea.

„Creșterea ce va avea loc cel mai probabil din cauza acestei noi variante din Anglia se va petrece în următoarele șase până la 14 săptămâni”.

Un epidemiolog celebru: E ca un uragan de categoria 5, aflat la 450 de mile depărtare de țărm”

„Vine ca un uragan”, a avertizat expertul, cu privire la amenințarea acestei noi variante.

Osterholm a subliniat că dacă liderii americani nu pot preveni răspândirea acestei tulpini, țara riscă un adevărat dezastru. El a oferit drept exemplu creșterea dramatică a numărului infectărilor din Marea Britanie.

„Vom vedea ceva ce nu s-a mai întâmplat în această țară. E ca un uragan de categoria 5, aflat la 450 de mile depărtare de țărm”, a spus Osterholm.

Președintele Joe Biden a anunțat că obiectivul său este de a se vaccina 100 de milioane de oameni în 100 de zile. Dar America a atins acest obiectiv în ultimele zile ale administrației Trump. Iar săptămâna trecută, Biden că America poate administra în curând 1,5 milioane de vaccinări în fiecare zi, un ritm pe care Bloomberg îl raportează că a fost atins de trei ori în ultima săptămână, scrie nbcnews.