Un renumit expert în infecții-imunitate avertizează că noul coronavirus nu va dispărea niciodată de pe Pământ. Cu alte cuvinte să ne luăm gândul că un vaccin ar rezolva problema care macină o planetă întreagă.

Într-un interviu acordat jurnalului spaniol El Pais, dr. Ian Lipkin, director al Centrului pentru Infecții și Imunitate de la Școala de Sănătate Publică Mailman din Columbia, a spus că noul coronavirus nu va dispărea niciodată.

Potrivit Newsweek , care a publicat interviul cu celebrul expert Ian Lipkin a declarat că publicul va trebui să se adapteze și să învețe să „trăiască tot restul vieții cu acest virus”.

„Va fi o problemă recurentă. Nu cred că viața va fi vreodată complet normală”

Dl Lipkin a spus că este probabil ca generațiile viitoare să fie vaccinate împotriva COVID-19, dar a menționat că pot fi necesare doze suplimentare. Expertul a numit progresul în dezvoltarea vaccinului,  sugerând că vaccinurile dezvoltate de Moderna și Pfizer vor putea reduce semnificativ răspândirea virusului.

Cu toate acestea, dl Lipkin a menționat că pot exista dificultăți logistice și distribuția nu va fi ușoară: „Vom putea distribui aceste vaccinuri în majoritatea țărilor din Europa și Statele Unite. Dar a le duce în țările în curs de dezvoltare va fi o mare provocare”, a spus el.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE