Evenimentul Zilei > Actualitate > Un renumit epidemiolog rupe tăcerea! Avertismentul său cutremură lumea. Nu mai avem nicio scăpare
Un renumit epidemiolog rupe tăcerea! Avertismentul său cutremură lumea. Nu mai avem nicio scăpare

Un renumit epidemiolog rupe tăcerea! Avertismentul său cutremură lumea. Nu mai avem nicio scăpare

Dr. Ian Lipkin, un epidemiolog renumit de la Universitatea Columbia, cunoscut ca „vânătorul principal de viruși”, vine cu un mesaj tulburător pentru omenire.

Un renumit expert în infecții-imunitate avertizează că noul coronavirus nu va dispărea niciodată de pe Pământ. Cu alte cuvinte să ne luăm gândul că un vaccin ar rezolva problema care macină o planetă întreagă.

Într-un interviu acordat jurnalului spaniol El Pais, dr. Ian Lipkin, director al Centrului pentru Infecții și Imunitate de la Școala de Sănătate Publică Mailman din Columbia, a spus că noul coronavirus nu va dispărea niciodată.

Potrivit Newsweek , care a publicat interviul cu celebrul expert Ian Lipkin a declarat că publicul va trebui să se adapteze și să învețe să „trăiască tot restul vieții cu acest virus”.

„Va fi o problemă recurentă. Nu cred că viața va fi vreodată complet normală”

Dl Lipkin a spus că este probabil ca generațiile viitoare să fie vaccinate împotriva COVID-19, dar a menționat că pot fi necesare doze suplimentare. Expertul a numit progresul în dezvoltarea vaccinului,  sugerând că vaccinurile dezvoltate de Moderna și Pfizer vor putea reduce semnificativ răspândirea virusului.

Cu toate acestea, dl Lipkin a menționat că pot exista dificultăți logistice și distribuția nu va fi ușoară: „Vom putea distribui aceste vaccinuri în majoritatea țărilor din Europa și Statele Unite. Dar a le duce în țările în curs de dezvoltare va fi o mare provocare”, a spus el.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE