Evenimentul Zilei > Social > Pierdem dinții în urma infecției cu noul coronavirus? Iată ce spun specialiștii
Pierdem dinții în urma infecției cu noul coronavirus? Iată ce spun specialiștii

Pierdem dinții în urma infecției cu noul coronavirus? Iată ce spun specialiștii

Unii supraviețuitori ai Covid-19 spun că dinții au căzut fără sângerare. Alții susțin că gingiile lor sunt mai sensibile sau că dinții lor devin gri sau se ciobesc.

Unii supraviețuitori ai coronavirusului au avut de-a face cu un simptom neobișnuit în urma infecției cu noul coronavirus: pierderea dinților.

Farah Khemili, din New York, în vârstă de 43 de ani, a reușit să învingă coronavirusul în această primăvară, dar, recent, în timp ce mesteca o gumă, a descoperit că un dinte i se mișca din senin. A doua zi ea a observat că dintele i-a căzut, însă fără sângerări.

După ce a solicitat un consult stomatologic, doctorul i-a comunicat cauza pierderii dintelui: fumatul.

În urma întâmplării, aceasta a luat în calcul și posibilitatea ca infecția cu coronavirus să-i fi afectat dantura, ceea ce a făcut-o să ceară păreri pe o rețea de socializare, unde a întâlnit o altă persoană cu un caz similar.

Khemili a intrat pe Survivor Corp, o pagină de Facebook pentru persoanele care au trecut prin Covid-19. Acolo a descoperit că Diana Berrent, fondatorul paginii, raporta că fiul ei de 12 ani își pierduse unul dintre dinți, la câteva luni după ce a avut un caz ușor de Covid-19. (Spre deosebire de Khemili, fiul doamnei Berrent avea dinți normali și sănătoși, fără vreo boală rezultată de la fumat).

Experții nu au stabilit, deocamdată, dacă există dovezi clare sau date cu privire la faptul că infecția cu SARS-CoV-2 afectează dantura sau gingia

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE