Evenimentul ZileiEVZ SpecialCel mai eficient test pentru depistarea COVID-19 a fost aprobat de FDA. Cum funcționează

Cel mai eficient test pentru depistarea COVID-19 a fost aprobat de FDA. Cum funcționează

Cel mai eficient test pentru depistarea COVID-19 a fost aprobat de FDA. Cum funcționează
FDA a autorizat unul dintre primele teste Covid-19 concepute pentru a măsura cantitatea specifică de anticorpi produși de sistemul imunitar al organismului după infecție sau vaccinare.

Un nou test de depistare a maladiei COVID-19 şi a anticorpilor, care măsoară nu doar prezenţa anticorpilor produşi de organismul uman după expunerea la noul coronavirus, ci şi nivelul de protecţie asigurat de aceştia, a fost aprobat în Statele Unite, informează DPA.

Testul, care a primit miercuri autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, măsoară numărul anticorpilor neutralizanţi pe care sistemul imunitar îi produce după expunerea la SARS-CoV-2.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timp ce alte teste precedente măsoară doar nivelurile de anticorpi, noul test cuantifică acei anticorpi care atacă două secvenţe specifice din structura genetică a noului coronavirus.

Acest test de nouă generaţie, denumit Covid-SeroKlir, a fost dezvoltat de Kantaro Biosciences LLC, un joint-venture între Mount Sinai Health System şi un start-up specializat în diagnosticare, RenalytixAI. Kitul de testare este fabricat în parteneriat cu Bio-Techne Corporation.

Primele teste din acest domeniu furnizau doar răspunsuri de tip „da” şi „nu” – pozitiv sau negativ

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: