Evenimentul Zilei > Justitie > Un drog de mâna a doua l-a trimis după gratii pe fostul șef al „Doi și-un sfert”
Un drog de mâna a doua l-a trimis după gratii pe fostul șef al „Doi și-un sfert”

Un drog de mâna a doua l-a trimis după gratii pe fostul șef al „Doi și-un sfert”

Controversele legate de arestarea fostului șef al „Doi și-un sfert” continuă să nască suspiciuni asupra modului în care au ajuns după gratii Gelu Oltean și iubita sa, Vanessa Youness. DMT-ul sau dimetiltriptamina, folosită în clinica din Dâmbovița, pentru care s-a și dispus arestarea preventivă, este un drog ușor din subclasa derivaților triptaminei, fiind populară în rândul consumatorilor de halucinogene, așa cum este, de altfel, încadrată și în categoria stupefiantelor interzise pe teritoriul României

Un cărăuș care a adus un colet din Germania ar fi cel care a dezvăluit locul unde avea să fie prins Gelu Oltean. Ancheta în urma căreia fostul șef DGIPI a ajuns după gratii a început odată cu interceptarea de către polițiștii antidrog a unui colet care conținea mescalină. Cu sprijinul polițiștilor din Germania, anchetatorii antidrog din Brașov au reținut o persoană care ridicase de la Poștă un colet de 3 kg care conținea mescalină. „Cărăușul” a declarat că drogurile sunt destinate pentru a fi consumate în cadrul unor petreceri cu titlu de „inițieri” care urmează să aibă loc în Dâmbovița și Harghita.

Pe 22 noiembrie au avut loc primele descinderi la o pensiune din Miercurea Ciuc, unde au fost depistați 10 consumatori de droguri, alături de organizatorul reuniunii și un șaman din Italia. În urma raziei, au fost arestați preventiv organizatorul și șamanul, spun aceleași surse. Organizatorul a confirmat și el existența locației din Dâmbovița, unde era programat un eveniment între 13 și 15 decembrie.

Prietenii din serviciile secrete

Apoi, procurorii DIICOT Bra-șov au aflat despre ce se întâmplă în vila de lux din Dâmbovița a Vanessei Youness. Au început să monitorizeze calendarul evenimentelor organizate de Tom Lishman (foto). Numele acestuia apare, într-un document oficial din 1988, ca fiind locotenent grad 2 în Regimentul Regal de Artilerie. Existau și referințe că Lishman a fost implicat activ în războiul din Irak, dar nu este clar în ce perioadă: cea din 1990, în operațiunea Desert Fox din 1998 sau la ocuparea Irakului în 2003, atunci când și Marea Britanie s-a implicat active, scrie ziardecluj.ro.

Lishman a devenit șaman în Amazon după ce a părăsit cariera militară, carieră pe care, în discuții particulare, Gelu Oltean i-o apropia și de MI6, ramura serviciului secret britanic care se ocupa de operațiunile din afara regatului. Lishman a intrat în anturajul lui Stuart Wilde, un soi de pastor mistic urban, autor a peste 15 volume, care organiza evenimente precum cel din România, în multe locuri din lume, cu precădere în Peru. După decesul lui Wilde, Lishman a continuat activitatea pe un site „official” al „agenției de turism” pe care o controlează unde pune texte inofensive despre „experiențe minunate și peisaje unice”. Compania Tolemac este asumată de Tom Lishman, dar, nu se dau decât sugestii despre „locații bine cunoscute ale unor prieteni pe care ii știm de multă vreme”.

Controversatul tratament, apreciat de vedete

Deși ofițerii de la Crimă Organizată au ratat uriașul transport de cocaină eșuat la Marea Neagră, aceștia s-au dovedit eficienți în prinderea lui Geu Oltean și a Vanessei Youness. De fapt ce este DMT-ul sau dimetiltriptamina? O substanţa psihedelică interzisă care ar fi fost folosită în cadrul sesiunilor organizate de Gelu Oltean şi iubita lui, Vanessa Youness, este o substanţă psihoactivă, mai precis un halucinogen din familia triptamintelor, care se poate găsi în anumite plante şi arbori, dar care este produsă în mod natural şi de mamifere şi chiar de om, la nivelul glandei pineale. DMT-ul poate fi  sintetizat şi administrat în diferite metode, însă cea mai folosită este fumatul. Amestecul şamanic Ayahuasca, are la bază DMT-ul şi se admnistrează oral prin intermediul unui inhibitor numit MAOI. Amesteul este folosit cu precădere de anumite triburi amerindiene din Amazon şi nu numai. Ceremoniile cu amestecul Ayahuasca sunt realizate în scopul obţinerii unei evoluţii spirituale sau vindecătoare. Ceremonia este de obicei recomandată atunci când individul ajunge la maturitate.

Controversata „cură” cu ayahuasca a fost subiectul unor nesfârșite scandaluri. Vedete precum Sting, cunoscutul muzician, au luat ayahuasca susținând că a fost o experiență fascinantă. Alții, mai puțini celebri, diverși cetățeni ai lumii, au plătit mii de euro pentru cura amazoniană pretinzând ca „tratamentul” i-a schimbat profund „în interiorul sufletului