„Declaraţia mea este adresată unui singur om. Unui singur om: domnului Liviu Dragnea, preşedintele PSD-ului, preşedintele Camerei Deputaţilor” a început Bichineț, în ședința din 23 mai.

El a amintit că mulți oameni au serbat ziua de nume, cu ocazia Sfinților Împărați Constantin și Elena.

„Acţiunea cea mai frumoasă din judeţul Vaslui a fost însă pe Movila pe care Ştefan cel Mare i-a dăruit-o lui Burcel, cu câteva sute de ani în urmă, şi Stareţul Guşă a zidit o frumoasă şi trainică biserică. Au fost la sfinţire Mitropolitul Moldovei şi Mitropolitul Basarabiei. Mă adresez şi hoţilor din zonă, şi îi rog să nu-l mai prade şi nici să nu-l mai bată pe Stareţul Guşă, că la Domnia Sa nu vor găsi niciodată bani, doar praful de pe tobă i-l puteţi lua. Mergeţi în alte zări!”, a subliniat deputatul PMP de Vaslui.

Bichineț a ținut să-l informeze pe Dragnea că „o nouă generaţie de tineri a încheiat clasa a XII-a. Sper să aibă un viitor luminos”.

Momentul culminant al declarației l-a reprezentat recitarea unui catren din poezia „Dintre sute de catarge”, scrisă de Mihai Eminescu.

Astfel, Bichineț a precizat că „m-am sfătuit cu o distinsă colegă, aici, şi un coleg, de la un alt partid, şi mi-am adus aminte de versurile celebre ale lui Eminescu, care, referindu-se probabil şi la tineri, a spus:

„Dintre sute de catarge

Care lasă malurile,

Câte oare le vor sparge

Vânturile, valurile?”.

Într-o notă optimistă, deputatul PMP a punctat a spus că „sper ca vânturile vieţii şi valurile să nu spargă niciun catarg, şi tinerii să aibă succes, noroc, şi ţara noastră să înflorească”.

„De asemenea, îl informez pe domnul Liviu Dragnea, curios ştiindu-l eu din fire, că domnul Ghiţă a început să vorbească. Deocamdată în fraze; va trece săptămâna aceasta la perioada eseu; şi cred că atunci când Ghiţă va vorbi tot ce ştie, mulţi vor amuţi. Sper, pentru totdeauna”, a subliniat Bichineț.

Deputatul i-a atras atenția lui Dragnea în privința „Cutiei Pandorei (Legea salarizării, n.r) pe care a deschis-o distinsa ministră Olguţa, pentru că au început să fiarbă şi cei din finanţe, şi cei din administraţia locală, speriaţi fiind de faptul că la Bucureşti s-au găsit resurse pentru cei din administraţia centrală, pentru finanţele centrale, şi în judeţe, nu”.

Bichineț s-a angajat să îl susțină pe Liviu Dragnea, însă numai dacă liderul PSD va redeschide spitalul din Negreşti-Vaslui.

„Dacă nu, timp de 4 ani de zile voi fi nevoit să vă toc ca pe mărar”, a conchis deputatul PMP.

Corneliu Bichineț a făcut o adevărată „obsesie” pentru liderul PSD, Liviu Dragnea. Astfel, ultimele sale declarații politice l-au țintit pe acesta.

Te-ar putea interesa și: