Evenimentul Zilei > Politica > Stan și Bran în Parlament
Stan și Bran în Parlament

Stan și Bran în Parlament

Ar trebui să facă declarații politice în plen, în care să abordeze subiecte serioase, dar deputații au ajuns să râdă unii de alții prin intermediul acestora

În fiecare zi de marţi, primele 90 de minute ale şedinţei de plen sunt rezervate pentru declarațiile politice, iar durata intervenției nu poate depăși trei minute.

Deputații din noua legislatură au uitat de caracterul serios al acestor declarații, astfel încât au ajuns să râdă unii de alții în declarațiile politice pe care le susțin.

Unul dintre ei este deputatul PMP Corneliu Bichineț, care a făcut o adevărată „obsesie” pentru liderul PSD, Liviu Dragnea. Astfel, ultimele sale declarații politice l-au țintit pe acesta.

Dragnea, contrastant

Bichineț și-a intitulat declarația din 3 mai „Liviu Dragnea – preşedintele PSD-ului, preşedintele Camerei Deputaţilor – aflat în contrast accentuat cu judeţul Vaslui, cu Moldova, ţara, Europa, planeta, galaxia”. „Dacă îl mai luaţi mult la pescuit (pe premierul Sorin Grindeanu – n.r), şi Domnia Sa o să se umfle şi va începe să lase icrele, pentru că îşi va face prozeliţi”, a spus deputatul PMP. Devenind mai îndrăzneț, Bichineț adaugă că „înţeleg că aveţi şi mici probleme juridice. Nu vă temeţi, că deasupra dumneavoastră veghează Dumnezeu. Şi cum spun cei din Teleorman: „Vrei să scapi de «Mititica »? – atenţie! – te salvează Bombonica!”.

Dialogul „surzilor”

Nici în 25 aprilie nu a scăpat Dragnea de Bichineț. „Nam făcut o pasiune pentru dumneavoastră, dar săptămână de săptămână vom dialoga. Un dialog al surzilor, adică eu vorbesc şi dumneavoastră nu mă auziţi”, a ținut să precizeze deputatul PMP.

Acesta i-a atras atenția președintelui PSD în privința femeilor care „roiesc” în jurul său. „Aveţi grijă, că roiesc în jurul dumneavoastră câteva femei celebre. Trei dintre ele le pot număra acum: Firea, Olguţa şi Luluţa. Şi, în mod cert, una o să vă facă capătul, cum spune poporul”, l-a înștiințat Bichineț.

De asemenea, deputatul PMP a făcut un tablou evocator din lumea satului: „Se bea pe capete în lumea satului şi s-au depărtat oamenii de cele fireşti – de muncă, de pământ, de animale -, încât crâşmele insalubre sunt pline de dimineaţa până seara, iar folclorul tembel creat de cei care stau acolo la băut, de dimineaţa până noaptea şi invers, demonstrează simptomatic acest lucru”.

„Se vorbeşte în argou, servesc la prima oră < Blenda- med > în sensul că-şi repară dinţii cu rachiu, < Pasión , < Gioconda >, <Adio, mama >, iar ca o chintesenţă, fiecare se simte îndatorat să spună: .. nu, <Pe mine mă cheamă Ion, ziua beau şi noaptea dorm >>, < noaptea beau şi ziua dorm> >”, a încheiat Bichineț. Totodată, deputatul PNL Dumitru Oprea și-a îndreptat și el atenția înspre Dragnea. Într-o declarație politică intitulată „Calculele electorale ale lui Dragnea au început să dea cu virgulă”, Oprea vorbește despre Legea salarizării unitare și spune că „Liviu Dragnea, dânduşi seama că toate calculele îi cam dau cu virgulă, a început să bată în retragere”. Dumitru Oprea nu își astâmpără ironia, el precizând că proiectul Legii salarizării unitare va fi depus în Parlament „<la pastele cailor >, <  lumea săşi mai dea cu părerea > între timp”.

PSD și ciorba de fasole

Un alt deputat PNL, Claudiu- Vasile Răcuci, a făcut o declarație politică despre impozitul pe gospodărie propus de PSD. „Sper că aţi înţeles ironia din spusele mele şi faptul că PSD-ul este aşa de priceput în treburile fiscale încât trece cu vederea caviarul, însă a pus gând rău ciorbei de fasole”, a precizat Răcuci.

Obscenitatea lui Bacalbașa, sancționată de PSD

Deputatul PSD, Nicolae Bacalbașa, a început un scandal, marți, în plenul Camerei. El a jignit-o, de la tribună, pe Raluca Turcan, liderul interimar al PNL, după care a făcut și gesuri obscene cu mâna dreaptă. Membrii PSD, reuniţi, ieri, în şedinţa CExN, au decis ca deputatul Nicolae Bacalbaşa să fie suspendat pentru o perioadă de 6 luni din partid, după gesturile făcute în şedinţa de plen. „Dacă, după această perioadă, nu va înţelege că trebuie să intre în modul în care comunică PSD-ul, atunci o să adoptăm altă măsură”, a afirmat Dragnea, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD. „Nu am avut niciun fel de atitudine imorală, asta din punct de vedere uman. (…) Din punct de vedere politic, a fost un deznodământ neplăcut și care a lovit indirect şi interesele partidului meu”, a punctat Bacalbașa.