Editura Evenimentul si Capital

Stan și Bran în Parlament

Autor: | | 2 Comentarii | 2280 Vizualizari

Ar trebui să facă declarații politice în plen, în care să abordeze subiecte serioase, dar deputații au ajuns să râdă unii de alții prin intermediul acestora

În fiecare zi de marţi, primele 90 de minute ale şedinţei de plen sunt rezervate pentru declarațiile politice, iar durata intervenției nu poate depăși trei minute.

Deputații din noua legislatură au uitat de caracterul serios al acestor declarații, astfel încât au ajuns să râdă unii de alții în declarațiile politice pe care le susțin.

Unul dintre ei este deputatul PMP Corneliu Bichineț, care a făcut o adevărată „obsesie” pentru liderul PSD, Liviu Dragnea. Astfel, ultimele sale declarații politice l-au țintit pe acesta.

Dragnea, contrastant

Bichineț și-a intitulat declarația din 3 mai „Liviu Dragnea - preşedintele PSD-ului, preşedintele Camerei Deputaţilor - aflat în contrast accentuat cu judeţul Vaslui, cu Moldova, ţara, Europa, planeta, galaxia”. „Dacă îl mai luaţi mult la pescuit (pe premierul Sorin Grindeanu – n.r), şi Domnia Sa o să se umfle şi va începe să lase icrele, pentru că îşi va face prozeliţi”, a spus deputatul PMP. Devenind mai îndrăzneț, Bichineț adaugă că „înţeleg că aveţi şi mici probleme juridice. Nu vă temeţi, că deasupra dumneavoastră veghează Dumnezeu. Şi cum spun cei din Teleorman: „Vrei să scapi de «Mititica »? - atenţie! - te salvează Bombonica!”.

Dialogul „surzilor”

Nici în 25 aprilie nu a scăpat Dragnea de Bichineț. „Nam făcut o pasiune pentru dumneavoastră, dar săptămână de săptămână vom dialoga. Un dialog al surzilor, adică eu vorbesc şi dumneavoastră nu mă auziţi”, a ținut să precizeze deputatul PMP.

Acesta i-a atras atenția președintelui PSD în privința femeilor care „roiesc” în jurul său. „Aveţi grijă, că roiesc în jurul dumneavoastră câteva femei celebre. Trei dintre ele le pot număra acum: Firea, Olguţa şi Luluţa. Şi, în mod cert, una o să vă facă capătul, cum spune poporul”, l-a înștiințat Bichineț.

De asemenea, deputatul PMP a făcut un tablou evocator din lumea satului: „Se bea pe capete în lumea satului şi s-au depărtat oamenii de cele fireşti - de muncă, de pământ, de animale -, încât crâşmele insalubre sunt pline de dimineaţa până seara, iar folclorul tembel creat de cei care stau acolo la băut, de dimineaţa până noaptea şi invers, demonstrează simptomatic acest lucru”.

„Se vorbeşte în argou, servesc la prima oră < Blenda- med > în sensul că-şi repară dinţii cu rachiu, < Pasión

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI