Evenimentul Zilei > Actualitate > Un cunoscut cardiolog din România a murit din cauza unei afecțiuni cardiace. Doliu în lumea medicală
Un cunoscut cardiolog din România a murit din cauza unei afecțiuni cardiace. Doliu în lumea medicală

Un cunoscut cardiolog din România a murit din cauza unei afecțiuni cardiace. Doliu în lumea medicală

Un medic cardiolog din Iași a murit din cauza problemelor pe care le-a avut în ultima perioadă cu inima. Afecțiuni cu care a luptat în ultimii ani.

Un cardiolog reprezentativ pentru această ramură a medicinii a murit. Este vorba despre Raluca Elena Arhirii, medic primar cardiolog, care lucra la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. Tristul eveniment s-a petrecut vineri, 19 martie. Faptul că era cardiolog nu a scutit-o pe Raluca Elena Arhirii de probleme de sănătate. Ironia sorții, chiar în zona în care a tratat mii de pacienți de-a lungul carierei. Medicul suferea de mai multă vreme de o afecțiune cardiacă foarte severă, conform celor de la bzi.ro.

Un cardiolog din Iași a murit după ce a înfruntat mai mulți ani probleme provocate chiar de inimă

A avut probleme în urmă cu cinci ani, atunci când a fost resuscitată în timpul unei crize, chiar la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. În ultimii doi ani a fost supusă unei recuperări aproape complete. După cum a afirmat medicul Diana Cimpoeșu, conform sursei citate.

„Familia mare și frumoasă a Spitalului Clinic Județean de Urgentă Sf. Spiridon Iaşi a pierdut ieri un membru important, domnişoara dr. Raluca Arhirii, medic primar cardiologie, un profesionist adevărat, un om cu suflet mare și cu dragoste pentru pacienți, colegi și spital.

„Au sperat până în ultima clipă că inima ei de cardiolog cu suflet mare va continua să bată”

E greu pentru toți cei care au cunoscut- o și îndrăgit- o să acceptăm că Raluca nu va mai răspunde la orice chemare profesională zi și noapte, cu devotament și pasiune, cu credință și blândețe așa cum a făcut vreme de două decenii pentru pacienții aflați în suferință, pentru colegii care au apreciat- o și au sperat până în ultima clipă că inima ei de cardiolog cu suflet mare va continua să bată! Lumina veșnică și Dumnezeu să te odihnească, domnişoara Doctor!” Au fost vorbele transmise de Diana Cimpoeșu, prof. dr., şefa UPU SMURD Iaşi, după disparția medicului cardiolog.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.