Evenimentul Zilei > Politica > Umbra lui Ceaușescu bântuie piețele. Dezvăluirile unui fost premier
Umbra lui Ceaușescu bântuie piețele. Dezvăluirile unui fost premier

Umbra lui Ceaușescu bântuie piețele. Dezvăluirile unui fost premier

Deși nu mai este în prim planul politicii și nici al partidului în sânul căruia a făcut carieră, Adrian Năstase urmărește constant mersul lucrurilor.

Fostul premier Adrian Năstase crede că liberalii pun mai presus miza alegerilor parlamentare decât viața oamenilor. Deși pandemia a urcat vertiginos în ultimele două luni, iar România a atins pragul istoric de 500.000 de infectări cu SARS-CoV-2, alegerile parlamentare se vor ține așa cum a fost stabilit, pe 6 decembrie.

Fostul premier PSD opinează, pe blogul personal, că liberalii, sub oblăduirea președintelui Iohannis, mistifică cifrele reale ale pandemiei pentru a nu se anula alegerile de duminică.

„Democrația lui Iohannis cere sacrificii…”

„Zilnic, Iohannis vă explică cine trebuie să câștige alegerile de duminică. Sper că ați înțeles însă că lucrurile nu trebuie să se întâmple în felul ăsta!

Pentru a sublinia că nu e niciun pericol să mergeți la vot, inclusiv în zonele carantinate, numărul testelor a fost micșorat astfel încât și numărul infectărilor să scadă. Totuși, conform ultimei statistici zilnice, peste 200 de români „s-au trezit morți” (am citat un clasic). Dar, sigur, „trebuie să moară oameni” ca să avem alegeri. Democrația lui Iohannis cere sacrificii…”

Fostul politician, care de când s-a retras din prim planul politicii se dedică unor ocupații mai degrabă domestice, la casa sa de la Cornu, a adus în discuție și un alt gest controversat, după părerea sa, al puterii.

„Mi s-a părut senzațională povestea cu redeschiderea piețelor. Mi-a adus aminte de disperarea lui Ceaușescu din ultima apariție publică, atunci când a încercat să mituiască manifestanții cu 100 de lei. În rest, rămâne cum am vorbit – deficit bugetar de 9%, deficit comercial de 18 miliarde de euro, datorii făcute anul acesta, tot atâtea. Asa încât, cu Iohannis și guvernele lui ne asteaptă noi realizări de bunăstare și fericire. Asta ne confirmă și reprezentantul (încă) președintelui Trump”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE