Dispare PSD? Adrian Năstase a publicat informaţii în premieră! Ciolacu e în prim-plan

Dispare PSD? Adrian Năstase a publicat informaţii în premieră! Ciolacu e în prim-plan

Fostul preşedinte al PSD şi totodată prim-ministru al României, Adrian Năstase, a publicat pe blogul său un text în care se referă la posibilitatea ca social-democraţii să înregistreze un mare eşec la viitoarele alegeri parlamentare.

Cu binecunoscuta lui pledoarie şi înzestrat cu instinctul unui politician care corelează foarte bine datele de pe teren cu atmosfera din culisele PSD, Adrian Năstase a inserat printre rânduri câteva semnale de alarmă pentru conducerea formaţiunii. Printre cei vizaţi, Marcel Ciolacu, actualul preşedinte al social-democraţilor.

Adrian Năstase îi reproşează lui Ciolacu nişte greşeli de poziţionare ideologică, dar şi faptul că mesajele sale n-au fost capabile să mobilizeze bazinul electoral al formaţiunii. Totodată, fostul premier îi atrage atenţia şefului PSD că n-are susţinerea unor nume grele din anturajul partidului, aspect-cheie mai ales în apropierea unor alegeri parlamentare parcă mai importante ca niciodată.

„Care votanti nu vor ieşi la vot?”

Acesta a fost titlul ales de Adrian Năstase pentru analiza situaţiei actuale din PSD şi a perioadei care a mai rămas până la 6 decembrie, data alegerilor parlamentare din România. Demobilizarea electoratului advers şi mobilizarea propriilor alegători sunt considerate esenţiale de Năstase pentru viitorul eveniment politic.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, fostul lider social-democrat a identificat şi temele de campanie pe care ar trebui să se concentreze partidul în tentativa de a obţine un scor bun la aceste alegeri parlamentare. „Unii dintre prietenii mei îmi spun că nu vor ieşi la vot. Pentru că li se pare că PSD acceptă cu resemnare statutul de partid de opoziţie sau pentru că nu-l simpatizează pe Marcel Ciolacu, sau pentru că nu cred că preluarea unor teme de dreapta este o cale de a moderniza mesajul partidului.

Şi lista motivelor poate continua. Pentru alte raţiuni, nici unii dintre alegătorii PNL sau ai USR, inclusiv motive legate de criza sanitară sau de măsurile luate de guvern, nu vor ieşi la vot. Din nou se va vota nu pentru ceva, ci împotriva a ceva. De aici şi importanta ZONEI din care nu vor ieşi la vot cei mai mulţi.

«Demobilizarea» votanţilor adversarilor va fi la fel de importantă cu mobilizarea propriilor votanţi. Mulţi simpatizanţi PSD consideră că oricum partidul va fi în opoziţie în următorul ciclu electoral şi, de accea, nu trebuie să facă un efort ieşind la vot în 6 decembrie. Un raţionament greşit”, a notat Năstase.

Iohannis şi Caramitru, „evidenţiaţii” lui Năstase

„Chiar într-o astfel de ipoteză, va conta foarte mult numărul de mandate pentru «minoritatea de blocaj» din Parlament pentru ca anumite măsuri aberante să nu fie aprobate de «Parlamentul lui Iohannis». Aşa încât, dragi prieteni, chiar dacă sunteţi nemultumiţi de situaţia actuală a partidului şi de acţiunea sa din prezent, gândiţi-vă să pregătiţi condiţiile pentru o atitudine vitală si responsabilă in următorii patru ani.

Ieşind la vot, veţi putea da şi un răspuns unor personaje gen Andrei Caramitru pe care îl citez aici: «Cine Votează PSD? Cine votează în celelalte ţări cu demenţi populiști? Cei care sunt eșuați. Pierduți undeva într-un sat, fără bani, fără prieteni, fără educaţie, fără job bun. Pensionari care urăsc pe tineri și «schimbările» din jur – atât de plini de ură că până şi familia lor fuge de ei.

Și votează isteric ca să pedepsească oculta, elita condusă de Soros și Bill Gheitz, să pedepsească «sexo-marxiștii» de prin orașe care lucrează în IT, să pedepsească intelectualii. Să pedepsească adică pe toți cei care nu sunt la fel de eșuați ca ei. Pentru că sunt convinși că de fapt e o mare conspirație – oculta îi vrea săraci cumva. Cineva are ceva cu ei domne.

Ce nu înțeleg ei – sunt săraci și vai de mama lor pentru că:

(1) sunt proşti de bubuie și nu știu să facă nimic (2) Votează hoți și ticăloși să le fie primari. De proşti ce sunt. Și atunci evident că acolo unde stau ei e mizerie și nu sunt job-uri (3) Sunt leneși. Dacă ar vrea – ar putea să se mute unde sunt job-uri bine plătite. În orașele mari sau în străinătate. Ar putea să învețe o nouă meserie. Dar nu și nu – că e greu domne.

Să ni se dea! Păi de ce să vi se dea? Mergeţi la muncă! De asta îi respect eu pe cei care merg la cules căpșuni sau sparanghel în străinătate – ăia muncesc cinstit – dar nu pe alcooliștii de la birtul satului care înjură și se plâng și Votează PSD. Leneși și proști. Dar mulţi. De asta trebuie sa ieșim toți la vot de fiecare dată că altfel ajungem rău de tot.»

Vă regăsiţi între ei? Bănuiesc că nu şi, de aceea, dacă vreţi să lăsaţi ţara pe mâna unor astfel de fanatici, atunci nu iesiţi la vot, folosind diverse pretexte. Dacă nu, atunci votul vostru (n.r. - de la aceste alegeri parlamentare) va fi o moţiune de cenzură la adresa guvernului şi a unor astfel de personaje”, a scris Adrian Năstase pe blogul său adriannastase.ro.