Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu şi Barna joacă foarte urât! Rareş Bogdan demască planul PSD-USR! Sfidare naţională
Ciolacu şi Barna joacă foarte urât! Rareş Bogdan demască planul PSD-USR! Sfidare naţională

Ciolacu şi Barna joacă foarte urât! Rareş Bogdan demască planul PSD-USR! Sfidare naţională

La scurt timp după ce liderii PSD şi USR, Marcel Ciolacu şi Dan Barna, şi-au anunţat luni demisiile din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială, eurodeputatul PNL Rareș Bogdan a dezvăluit că demersul nu reprezintă altceva decât o minciună ieftină servită românilor înaintea viitoarelor alegeri parlamentare.

Într-o intervenţie la B1 TV, Rareș Bogdan a comentan în emisiunea „Dosar de politician” anunţurile lansate de Marcel Ciolacu şi Dan Barna cu privire la renunţarea la pensiile speciale. Nimic mai fals, susţine liberalul care a explicat şi de ce ambii lideri politici mint electoratul.

În sprijinul acuzaţiilor sale, Rareş Bogdan a aegumentat că prevederile legale în vigoare arată că demersurile celor doi nu reprezintă altceva decât niște gesturi populiste menite să ridice scorul formaţiunilor pe care le reprezintă la alegerile parlamentare programate la 6 decembrie 2020.

„În primul rând, trebuie spus extrem de clar tuturor celor care ne privesc și care sunt oameni informați – acești oameni pot opta pentru renunțare doar în momentul când au vârsta de pensionare, până atunci pensia rămâne în vigoare. Această modalitate prin care încearcă, practic, să tragă pe sfoară electoratul mi se pare extrem de gravă”, a spus Rareş Bogdan.

Atenţie, PSD a introdus pensiile speciale!

„Unu, pensiile speciale au fost introduse de către PSD împreună cu UNPR. Singurii care au încercat eliminarea pensiilor speciale în ultimii 12 ani de zile au fost cei din guvernul domnului Emil Boc, singurul care și-a permis și a intrat într-o coliziune puternică cu asociații profesionale, cu oameni din intelligence, cu rezerviști.

Singurul care a făcut asta a fost Emil Boc și trebuie spus acest lucru. El a fost singurul care a venit și a spus că toate pensiile din România se plătesc pe contributivitate. De asemenea, pe data de 28 ianuarie anul acesta, Florin Roman, Robert Sigihiartău, Pavel Popescu, practic la inițiativa colegilor mei deputați liberali susținuți de senatori și în numele PNL, au votat în Parlamentul României tăierea tuturor pensiilor speciale, inclusiv ale magistraților”, a continuat eurodeputatul în emisiunea moderată de Silviu Mănăstire.

Pensiile speciale sunt ispita ispitelor

Mai departe, Rareş Bogdan a menționat că „legea a trecut și, din păcate, la 48 de ore după ce a fost votată, a fost atacată de doamna Renate Weber, Avocata Poporului numită de către domnul Dragnea și domnul Tăriceanu, și a fost sesizată Curtea Constituțională, care trebuia să se întrunească pe data de 8 martie”. „Din păcate, a apărut COVID și s-a amânat ședința de constituire a sesizării făcute de doamna Weber, care a blocat promulgarea legii de către Președinte, care era pregătit să o promulge și să o publice în Monitorul Oficial, până pe data de 10 mai.

Pe data de 10 mai, CCR s-a întrunit, CCR care beneficiază 8 din 9 judecători de pensii speciale, a anulat practic demersul nostru, demers corect constituțional. Nu ne-am oprit. Florin Roman împreună cu colegii mei au venit din nou și au impozitat aceste pensii speciale, doamna Weber a sesizat din nou Curtea Constituțională și Curtea Constituțională trebuia să se întrunească pe data de 24 septembrie și a amânat de două ori ședința de judecată a sesizării până după alegeri practic, pe 14 decembrie.

Aceasta este odiseea pensiilor speciale din România, pe care Partidul Național Liberal le-a tăiat de două ori și le-a impozitat, iar cei din PSD, ajutați fiind de către cei din CCR și Avocatul Poporului…”

USR, o formaţiune atât de naivă?

Totuşi, în ceea ce priveşte anunţul lui Dan Barna, care a confirmat luni că parlamentarii USR își vor prezenta marţi demisia pentru a nu beneficia de pensii speciale, liberalul crede că nu este vorba de premeditare ca în cazul lui Marcel Ciolacu, ci doar de o naivitate politică. „Mă supără însă, mă întristează, mă mâhnește faptul că într-un demers absolut politicianist, absolut propagandistic, absolut populist se alătură Partidul Social Democrat și Uniunea Salvați România.

Cunosc bine Uniunea Salvați România, îi cunosc pe oamenii de acolo, îi știu pe mulți dintre ei, sunt oameni de bună credință și nu îmi place nici că ne atacă zi de zi, nici că nu cunosc Codul administrativ.”

sursa: b1.ro