Evenimentul Zilei > Justitie > Ultimele informaţii despre dosarul Unifarm. Poate apărea o decizie-cheie, la nivel înalt
Ultimele informaţii despre dosarul Unifarm. Poate apărea o decizie-cheie, la nivel înalt

Ultimele informaţii despre dosarul Unifarm. Poate apărea o decizie-cheie, la nivel înalt

Dosarul legat de cumpărarea a peste un milion de măști neconforme de către Unifarm urmează să fie refuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)

Ultimele informaţii despre dosarul Unifarm. Poate apărea o decizie-cheie, la nivel înalt. Cel puţin asta susţin sursele sursele G4Media, conform ultimelor informaţii despre dosarul Unifarm.

Dosarul Unifarm include acuzații de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații. Toate au legătură cu achiziționarea unor măști medicale neconforme, în perioada stării de urgență.

Ultimele informaţii despre dosarul Unifarm

Astfel, sursa citată a dezvăluit că acest dosar „urmează să fie declinat de către DNA”. Miecuri, 5 percheziții au avut loc în cadrul anchetei care vizează acest dosar. În acest context va fi interesant de văzut cum va motiva DNA această decizie.

Polițiștii cercetează achiziționarea de către Unifarm a 1,2 milioane de măști de protecție de la o societate comercială. Faptele au fost înregistrate în perioada martie-aprilie 2020, când în România era stare de urgenţă.

Măștile de protecţie au fost distribuite în spitalele din România. Ulterior, acestea au fost retrase din cauza problemelor semnalate de personalul medical. Mai mult, la acea vreme a fost emisă o alertă la nivel european cu privire la respectivele măști. Produsele aveau capacitate redusă de filtrare.

Al 3-lea dosar penal în scandalul Unifarm

Cu privire la al 3-lea dosar penal legat de Unifarm, printre cei care vor fi audiați la Poliție se numără şi fostul director Unifarm, Adrian Ionel. De asemenea, este vizat și un reprezentant al companiei care a furnizat măștile.

„La această oră (n.r. – miercuri dimineaţa, 3 februarie 2021), polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 5 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu achiziționarea de către o companie națională de măști medicale în perioada stării de urgență.

În același timp, se va pune în aplicare un mandat de aducere emis pe numele unei persoane.

Persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acesteia, pentru clarificarea situației de fapt.

La acțiune, participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică”, au transmis oamenii legii într-un comunicat de presă.

sursa: g4media.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.