Evenimentul Zilei > Actualitate > Dosarul Unifarm are conexiuni politice explozive! Dezvăluirile unui jurnalist
Dosarul Unifarm are conexiuni politice explozive! Dezvăluirile unui jurnalist

Dosarul Unifarm are conexiuni politice explozive! Dezvăluirile unui jurnalist

Jurnalistul Alexandru Căutiș susține că în dosarul Unifarm sunt implicate nume grele din politică. Adrian Ionel, managerul Unifarm, acuzat de DNA că ar fi cerut peste 700.000 de euro mită pentru derularea unui contract, este doar una din persoanele implicate.

Dosarul Unifarm pare să implice nume grele în politică, sau cel puțin așa susține Alexandru Căutiș. Iată ce fapte au dispărut din atenția procurorilor DNA:

  • BSG Business Select, firma inactivă a unui iranian pe nume Alireza Yousefi Jouybari, prinde brusc viață la începutul lunii martie și e gata să aducă măști din Turcia pentru Unifarm. Contractul este parafat pe 5 martie.
  • Pe 11 martie 2020 firma BSG este preluată în mod bizar de Simona Ciulavu, de care se spune că a fost amanta lui Orban. Simona Ciulavu a făcut pușcărie pentru aderare la grup infracțional (Clanul Sportivilor), iar după închisoare a lucrat, întâmplător, la Primăria Capitalei când Ludovic Orban era viceprimar, iar apoi a lucrat la Ministerul Transporturilor când Ludovic Orban era ministru. Coincidență…

Jurnalistul Alexandru Căutiș continuă cu descrierea întâmplărilor:

  • Pe 16 martie 2020 Adrian Ionel transmite firmei BSG că îi va rezilia contractul fiindcă nu aduce la timp măștile. Imediat Simona Ciulavu începe un asalt de mesaje și apeluri pe telefonul lui Adrian Ionel.
  • Ca să-l convingă pe directorul Unifarm să renunțe la rezilierea contractului cu BSG, Simona Ciulavu îi transmite lui Adrian Ionel că va fi sunat imediat de premierul Orban și de ministrul Câțu.
  • La trei minute distanță de la convorbirea cu Ciulavu Adrian Ionel este sunat de premier, apoi de ministru, ATENȚIE, pe whatsapp (!!!), care-i cer să rezolve cu livrările din Turcia. Coincidență din nou, desigur…
  • Apoi Simona Ciulavu mai are niște premoniții. Îi spune lui Adrian Ionel că va fi sunat de ambasadorul României în Turcia și se întâmplă imediat și acest lucru. Coincidență și asta…
  • Pe 19 martie BSG livrează doar 1.000.000 de măști, nu 3.000.000, câte se angajase prin contract. Contractul este reziliat.

O altă structură de cercetări penale este implicată:

  • Peste o săptămână Adrian Ionel este anunțat din vamă că un TIR cu măști din Turcia vine către el, din partea BSG. Revoltat, știind că a reziliat contractul cu firma BSG, Adrian Ionel anunță o structură de cercetări penale. Respectivei structuri i-a pus la dispoziție mesajele din partea Simonei Ciulavu, dovezile că a fost sunat pe whatsapp de Orban și Câțu. Vorbim de luna martie.
  • Fiind vorba de înalți demnitari, acea structură a înaintat sau ar fi trebuit să înainteze la DNA probele.
  • Cert este că peste două luni distanță DNA se decide să facă o anchetă, dar nu despre Ciulavu-Orban-Câțu, ci despre Adrian Ionel, despre care Ciulavu zice că ar fi pretins un comision de 18% unui intermediar pentru aceste măști.

Tot articolul AICI