Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultimele informații despre anul școlar 2021 – 2022. Când vor fi reluate cursurile, în al 4-lea val de Covid
Ultimele informații despre anul școlar 2021 – 2022. Când vor fi reluate cursurile, în al 4-lea val de Covid

Ultimele informații despre anul școlar 2021 – 2022. Când vor fi reluate cursurile, în al 4-lea val de Covid

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit, astăzi, despre reluarea cursurilor, și a precizat că se așteaptă ca planul să nu fie dat peste cap de pandemie.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit, astăzi, despre anul școlar 2021 – 2022. Unul care stă sub perspectiva pandemiei de coronavirus. Pentru că, și în România, este așteptat cel de-al 4-lea val, marcat de tulpina Delta. Sorin Cîmpeanu a spus că, teoretic, cursurile se vor relua la data de 13 septembrie, în cazul în care nu vor exista probleme majore.

Copiii cu recomandare de la medic pot să învețe de acasă. La școală, purtarea măștii va fi obligatorie

De asemenea, purtarea măștii va fi obligatorie, iar elevii care au contraindicații de la medici pot să învețe de la domiciliu, on-line. Pe de altă parte, ministrul Educației a precizat că nu este adeptul vaccinării obligatorii.

Ministrul Educaţiei s-a întâlnit, miercuri, cu asociaţiile de părinţi, pentru a discuta despre modul în care va începe şcoala. Anul şcolar 2021-2022 începe pe 13 septembrie 2021 pentru elevi şi se încheie pe 11 iunie 2021, are 34 de săptămâni, potrivit Ordinului de ministru nr. 3.243 din 5 februarie 2021.

„Există bineînţeles îngrijorări, dar numitorul comun este dat de dorinţa de începere a şcolii, cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, în data de 13 septembrie”

„Apreciez foarte mult disponibilitatea Federaţei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi de a susţine împreună cu Ministerul Educaţiei, importanţa şi necesitatea vaccinării, atât pentru cadre didactice, cât şi pentru elevii care au această posibilitate.

Există bineînţeles îngrijorări, dar numitorul comun este dat de dorinţa Ministerului împreună cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, de începere a şcolii, cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, în data de 13 septembrie.

Sigur că da, luăm cu toţii în considerare evoluţii epidemiologice complet atipice, nu ne dorim aceste evoluţii. Facem eforturi ca şcolile să fie pregătite, din toate perspectivele, rămânând în acelaşi timp optimişti şi unii şi alţii că vom putea relua şcoala, cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, începând cu 13 septembrie. Îndemn încă o dată şi eu şi Federaţia la vaccinare. Bunici, părinţi, elevi, profesori”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, miercuri.