Evenimentul Zilei > Social > Valul patru al pandemiei. Mulți români refuză vaccinarea: ”Va fi din nou măcel în spitale”
Valul patru al pandemiei. Mulți români refuză vaccinarea: ”Va fi din nou măcel în spitale”

Valul patru al pandemiei. Mulți români refuză vaccinarea: ”Va fi din nou măcel în spitale”

Întreaga lume se pregătește de valul patru al pandemiei, care, după cum spun medicii, este inevitabil. Varianta Delta a coronavirusului se răspândește cu viteză și este mult mi periculoasă decât celelalte mutații.

Specialiștii spun că România va fi lovită de valul patru al pandemiei în toamnă, iar medicii se tem de ce este mai rău. În secțiile ATI au ajuns deja primii pacienți infectați cu varianta Delta, iar mulți bolnavi cronici sunt în continuare nevaccinați. Medicii îi roagă pe pacienți să se vaccineze până nu va fi prea târziu, dar e un avertisment pe care mulți români par să îl ignore.

„În Unitatea de Primiri Urgențe au început deja să apară primele cazuri confirmate chiar cu Delta. În momentul de față, camera de gardă are cam 200-300 de prezentări. La 200-300 de prezentări zilnic, în momentul în care vor apărea pacienții COVID-pozitivi, care trebuiesc izolați de restul, va fi din nou măcel”, spune Fiorela Mitoiu, medic- şef UPU la Spitalul „Sf. Pantelimon” din București.

Valul patru al pandemiei. „Deodată, toată lumea a devenit expertă”

Potrivit ultimelor date, în România sunt deja confirmate peste 125 de cazuri cu tulpina Delta şi sunt înregistrate deja cel puțin 6 decese, toate la persoane nevaccinate. Tulpina Delta a devenit deja predominantă în Europa, dar avertismentul care vine de la nivel european pare să fie ignorat.

Fiorela Mitoiu, medic-șef UPU Sf. Pantelimon, spune că toată lumea a devenit expertă în vaccinuri:  „Deodată, toată lumea a devenit expertă, toată lumea știe ce e mai bine, toată lumea știe ce conține acel vaccin, câte G-uri, câte ne-G-uri, câte ARN-uri ne introduc în corp și câte nenorociri se pot întâmpla. Noi ne-am vaccinat copiii noștri. Ceea ce ar trebui să înțeleagă lumea e că dacă noi, cadre medicale, alegem să ne vaccinăm familiile și copiii, mai ales, înseamnă că este un lucru sigur și un lucru care ne poate salva”, a declarat medicul la Digi 24.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News