Evenimentul Zilei > Politica > Ultimă oră. Klaus Iohannis a semnat. George Maior și Emil Hurezeanu, rechemați în țară
Ultimă oră. Klaus Iohannis a semnat. George Maior și Emil Hurezeanu, rechemați în țară

Ultimă oră. Klaus Iohannis a semnat. George Maior și Emil Hurezeanu, rechemați în țară

Șoc în diplomaţia românească! Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretul de rechemare din post a doi dintre cei mai importanți ambasadori ai țării.

Ultimă oră. Astfel, șeful statului a rechemat din funcţie mai mulţi ambasadori români. Cap de listă sunt evident ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, şi nu în ultimul rând, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.

Potrivit comunicatului transmis luni de către Administraţia Prezidenţială, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de rechemare a 23 de ambasadori români.

Lista completă a celor 23 de diplomaţi care se întorc în acest moment în ţară

Emilian-Horațiu Hurezeanu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Federală Germania.

George-Cristian Maior din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii.

Bogdan Mazuru din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Austria.

Vlad Vasiliu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Confederația Elvețiană și în Principatul Liechtenstein, cu reședința la Berna.

Ovidiu Dranga din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Polonă.

Steluța Arhire din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Slovacă.

Liviu-Petru Zăpîrțan din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României pe lângă Sfântul Scaun și pe lângă Ordinul Suveran Militar de Malta.

Adrian-Gabriel Davidoiu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Norvegiei.

Lilian Zamfiroiu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Marele Ducat al Luxemburgului.

Manuela Breazu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Irlanda.

Dan Iancu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Azerbaidjan.

Svetlana-Tatiana Iosiper din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Japonia.

Marcel Alexandru din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Algeriană Democratică și Populară și în Republica Niger, cu reședința la Alger.

Nicolae Comănescu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Hașemit al Iordaniei.

Nicușor-Daniel Tănase din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statul Kuwait.

Iulia Pataki din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Kenya, Republica Uganda, Republica Burundi, Republica Unită a Tanzaniei și Republica Rwanda, cu reședința la Nairobi.

Gențiana Șerbu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Cuba, Haiti, Jamaica, Commonwealth Dominica, Federația Saint Kitts și Nevis, Antigua și Barbuda, Comunitatea Bahamas și Barbados, cu reședința la Havana.

Marius Constantin Borănescu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Africa de Sud, Republica Namibia, Republica Botswana, Regatul Lesotho, Republica Mozambic, Republica Zambia, Regatul Eswatini, Republica Seychelles, Republica Madagascar, Uniunea Comorelor și Republica Mauritius, cu reședința la Pretoria.

Monica-Mihaela Știrbu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Chile.

Ștefan Mera din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Federativă a Braziliei, Republica Surinam și Republica Cooperatistă Guyana, cu reședința la Brasilia.

Dan Stoenescu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Tunisiană;.Mihai Ciompec din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Coreea.

Cezar-Manole Armeanu din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Kazahstan, Republica Tadjikistan și în Republica Kârgâză, cu reședința la Nur-Sultan.