Evenimentul Zilei > Justitie > Ultima oră în Cazul Caracal. Dincă, lovit dur de justiție. Va pierde și o grămadă de bani
Ultima oră în Cazul Caracal. Dincă, lovit dur de justiție. Va pierde și o grămadă de bani

Ultima oră în Cazul Caracal. Dincă, lovit dur de justiție. Va pierde și o grămadă de bani

Monstrul din Caracal, Gheorghe Dincă, trebuie să plătească cheltuieli judiciare, după ce a depus o plângere legată de condiţiile din penitenciar iar judecătorii i-au respins solicitarea.

Judecătorii din Craiova au respins plângerea lui Gheorghe Dincă referitoate la regimul de detenţie. Decizia magistraţilor referitoare la cheltuieli judiciare era previzibilă, deoarece regimul de detenţie se stabileşte după ce un inculpat este condamnat la închisoare în mod defintiv, iar Gheorghe Dincă se află încă în arest preventiv.

Ucigașul a devenit procesoman

Familie Luizei Melencu a depus o nouă cerere la Curtea de Apel Craiova prin care solicită strămutarea dosarului la Tribunalul Olt.

Gheorghe Dincă declara în luna septembrie în fața magistraților că nu el le-a omorât pe fete. Mai mult, acesta susţinea că a fost bătut și obligat de polițiști să își asume crimele.

Tot în luna septembrie, la ultimul termen în dosarul privind dispariţia fetelor, Dincă a izbucnit în plâns în fața mamei Luizei Melencu, scrie RealitateaTV.

Procesul în care Gheorghe Dincă este acuzat de crimă, viol şi trafic de persoane, a este în desfășurare la Tribunalul Olt și, ciudat lucru, acesta se desfășoară cu uşile închise.

Acuzaţiile aduse lui Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă este acuzat în acest dosar de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol, profanare de cadavre, răpire. Dosarul Caracal a fost trimis în ianuarie 2020 de DIICOT în instanţă, urmând să fie judecat de Tribunalul Olt.

„Prin rechizitoriul din data de 10.01.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor D.G. si R.S., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre”, anunţă DIICOT, referindu-se la Gheorghe Dinca şi la Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu.

Gheorghe Dincă spune în fața instanței că a fost forțat să declare ceea ce nu și-a dorit, fiind amenințat că va fi omorât în penitenciar. Este un lucru controversat, întrucât el, pe 26.07.2019, când a fost arestat, nu le-a recunoscut pe fete. Ulterior, pe parcursul anchetei penale, a început să vină cu dezvăluiri.