Decizie zdrobitoare pentru Sile Cămătaru. Judecătorii i-au dat fatala șefului interlopilor

Decizie zdrobitoare pentru Sile Cămătaru. Judecătorii i-au dat fatala șefului interlopilor

Lovitură cruntă pentru Sile Cămătaru, unul dintre cei mai temuți interlopi din România.

Luni, judecătorii Curții de Apel București au respins apelul lui Vasile Balint, zis „Sile Cămătaru”, declarat împotriva unei sentințe pronunțate  în decembrie anul trecut de Judecătoria sectorului 5, scrie justnews.

Solutia pe scurt: Dp.905/A- În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de apelantul inculpat BALINT VASILE împotriva sentinţei penale nr. 3318 din data de 19.12.2019, pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr. 5856/302/2019. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 1000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 28.09.2020.

Document: Hotarâre  905/2020  28.09.2020

Ne puteți urmări și pe Google News

Vasile Balint, zis „Sile Cămătaru”, a fost condamnat astfel anterior la 9 luni închisoare, pedeapsă pe care judecătorii au adăugat-o la restul de 4 ani 2 luni și 19 zile închisoare, rămas neexecutat din pedeapsa de 5 ani și 6 luni închisoare și 4 ani interzicerea drepturilor prev de art. 66 lit.a, b, h cp., aplicată prin sent pen nr. 25/12.02.2016 a Curții de Apel București Secția I Penală, modificată și definitivă prin dec pen nr. 424/11.12.2017 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În final, instanța a aplicat inculpatului Balint Vasile spre executare o pedeapsă de 4 ani 11  luni și 19 zile închisoare și 4 ani interzicerea drepturilor prev de art. 66 lit.a, b, h cp.

Procurorii au reușit să dovedească faptul că, la data de 11.12.2017, între orele 22.00-23.00, inculpatul  Balint Vasile, la momentul introducerii sale în penitenciarul Rahova, în vederea executării pedepsei, a încercat introducerea în incinta penitenciarului a mai multor bunuri interzise în penitenciar, bunuri ascunse în bagajele sale, respectiv, două încărcătoare de telefon mobil, disimulate într-o cutie din lemn în care se aflau piese de table, un telefon mobil marca Nokia cu cartel, disimulat într-o cutie din lemn în care se aflau piese de rummy, un telefon mobil marca GT Star și două cartele, disimulate într-o doză de suc „Lipton”.

Referitor la bunurile descoperite de lucrătorul de penitenciar în bagajele sale (interzise în incinta penitenciarului), inculpatul Vasile Balint a susținut  că acestea au fost plasate „de cineva” pentru a îi face rău. Instanța a reținut însă că această variantă era neverosimilă, având în vedere și modalitatea în care au fost disimulate aceste bunuri, aceasta necesitând o activitate elaborată și presupunând totodată o acțiune premeditată și de o anumită durată.

În 2017, Vasile Balint zis „Sile Cămătaru” a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Iniţial, Sile Cămătaru primise 7 ani la instanţa de fond, pedeapsă scăzută cu doi ani de ÎCCJ.

În schimb, fratele său, Ion Balint zis „Nuţu Cămătaru”, a rămas cu pedeapsa de la Curtea de Apel Bucureşti - de 5 ani şi 5 luni închisoare cu executare.

În acelaşi dosar, Mario Nuţu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, Radu Cristian Roşca, unul din liderii clanului „Sportivilor”, a fost condamnat la 9 ani închisoare.