Și-a omorât copilul în bătaie și acum a aflat cât va sta după gratii. Sentința judecătorilor

Și-a omorât copilul în bătaie și acum a aflat cât va sta după gratii. Sentința judecătorilor

Femeia va avea mult timp să reflecteze asupra crimei abominabile

O crimă de o cruzime inimaginabilă șoca opinia publică din România, anul trecut. Un copil în vârstă de 9 ani a fost bătut de mama sa, iar victima nu a mai putut fi salvată de medici. Magistrații de la Tribunalul Cluj au decis să o trimită pe femeie, după gratii, pentru cel puțin 23 de ani și trei luni, decizia nefiind însă definitivă.

Copilul a fost găsit mort, anul trecut, în luna iulie, în apartamentul unde locuia alături de alți doi frați, din care unul geamăn, mama sa și concubinul acesteia. Femeia l-a bătut atât de tare încât i-a provocat răni pe 80 la sută din suprafața corpului. Ea avea antecedente de acest gen, era cunoscută ca fiind violentă și copii fuseseră plasați în trecut în sistemul de protecție socială. Ei s-au aflat în îngrijirea unei asistente maternale, apoi au revenit la mama lor.

Criminala s-a aflat în arest prevenitv după comiterea crimei și a fost încadrată la omor calificat, violenţă în familie sub forma lovirii, în modalitatea participaţiei improprii şi relele tratamente aplicate minorului.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ziua fatidică, ea a asistat la scena în care copilul în vârstă de 9 ani a fost luat la bătaie de fratele mai mare. Femeia nu a intervenit, ba chiar l-a încurajat pe agresor.

A privit pasivă

„Potrivit inculpatei, agresiunea din bucătărie a durat 10 minute, iar apoi C. a întrebat-o pe inculpată dacă poate să încalţe ghetele de fotbal din hol, cu crampoane, să continue loviturile pentru că îl dureau picioarele să îl tot lovească pe fratele său. Inculpata i-a permis, spunându-i să dea în fratele său deoarece nu moare, astfel că în timp ce acesta a ajuns pe hol, cu intenţia de a merge la baie, s-au reluat agresiunile, de data asta şi mai violente ale fratelui său.”, conform anchetatorilor.

„De altfel, acest comportament al inculpatei era unul obişnuit, potrivit declaraţiei sale, îi mai lovea pe copiii săi, dar de cele mai multe ori îşi punea copiii să se bată între ei, îi încuraja în acest sens, motivând că şi ea, la rândul ei, a fost bătută crescând la casa de copii”, se precizează în motivarea instanței.