Evenimentul Zilei > International > Turcii cântă prohodul Americii. “SUA nu mai este cea mai puternică țară”
Turcii cântă prohodul Americii. “SUA nu mai este cea mai puternică țară”

Turcii cântă prohodul Americii. “SUA nu mai este cea mai puternică țară”

În ciuda tuturor țepelor și capcanelor rusești, ba chiar și ale umilințelor pe care Putin i le-a administrat lui Erdogan, în presa turcă (mai mult sau mai puțin aservită sultanului, că de vreo independență nu mai poate fi vorba) sentimentele antiamericane sunt covârșitoare. În aceste condiții, nu e de mirare că ziarele turcești se grăbesc să înregistreze sfârșitul statutului de superputere al Statelor Unite. Iată ce scrie ziarul turcesc Milliyet!  

“După epidemia de coronavirus, au început și continuă să ni se schimbe reperele. După epidemie, vom avea în față o lume cu totul diferită.

Deja, se înțelege că SUA nu mai sunt cea mai puternică țară din lume. Americanii au cerut Chinei măști și Rusiei ventilatoare. Amploarea, cifrele și procentul celor morți în Statele Unite au depășit raportările din China și din Italia. Politicienii din America spun că primele cazuri au fost descoperite în China în decembrie 2019 și că, dacă s-ar fi anunțat la momentul respectiv, nu ar mai fi avut aceeași amploare în SUA. Adică învinuiesc pe altcineva pentru incompetența lor.

În timp ce în Turcia, în China și în întreaga lume se folosește un medicament în tratamentul Covid-19 și pentru prevenția virusului, FDA (Food and Drug Administration), care se ocupă cu autorizarea tratamentelor și are relații strânse cu companiile farmaceutice, a permis utilizarea acestui medicament abia la sfârșitul lunii martie 2020. Din cauza utilizării întârziate, în SUA s-au înregistrat aproximativ 10.000 de decese în urma coronavirusului.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE