Evenimentul Zilei > International > Turcia este îngrijorată: Raidurile rusești din Siria ar putea provoca un nou val de refugiați
Turcia este îngrijorată: Raidurile rusești din Siria ar putea provoca un nou val de refugiați

Turcia este îngrijorată: Raidurile rusești din Siria ar putea provoca un nou val de refugiați

Turcia și-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea unui nou val de refugiați, în urma raidurilor aeriene ale Rusiei în Siria, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe turc, informează Agerpres, citând Reuters.

"Având în vedere operațiunile aeriene ale Rusiei din ultimele săptămâni, există posibilitatea apariției unui val de imigranți. Suntem îngrijorați în legătură cu această chestiune", a afirmat purtătorul de cuvânt, Tanju Bilgic.

Tensiunile dintre Moscova și Ankara s-au intensificat după ce două avioane de luptă rusești au încălcat spațiul aerien turc la granița cu Siria, însă potrivit purtătorul de cuvânt, Rusia nu a trimis nicio delegație la Ankara pentru a oferi detalii.

Totodată el a precizat că discuțiile cu NATO privind consolidarea granițelor sale continuă, fără să ceară forțe militare suplimentare. Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat că NATO este pregătită pentru eventuale tensiuni provocate de intervenția militară a Rusiei în Siria.

"Turcia este un aliat foarte puternic și capabil, dar NATO, firește, este întotdeauna pregătită să-și crească prezența și să ofere sprijin. Ne aflăm în dialog permanent cu Turcia, verificând (…) dacă este nevoie să facem mai mult", a declarat Stoltenberg, la finalul reuniunii miniștrilor apărării din statele NATO, desfășurată joi la Bruxelles.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: