Evenimentul Zilei > Social > Tulpina sud-africană, identificată la „Matei Balș”. Situație critică în spitale
Tulpina sud-africană, identificată la „Matei Balș”. Situație critică în spitale

Tulpina sud-africană, identificată la „Matei Balș”. Situație critică în spitale

Tulpina sud-africană a fost identificată la Spitalul ”Matei Balș” din București, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta a mai spus că nu este primul caz din țară.

Ministrul Sănătății a venit și cu alte informații privind evoluția pandemiei de coronavirus în România.

„Avem o situație nu mai puțin critică ca până acum în spitale. Avem 6.000 de cazuri noi în spitale astăzi. avem, de asemenea, 129 de decese și din cele 1569 de paturi, 1.457 sunt ocupate, vorbesc de paturile de la terapie intensivă. Situația este în continuare critică, în spitale cu greu se găsește un loc, colegii fac cu greu față la transferurile care sunt solicitate de peste tot din țară.

De asemenea, în spitale oamenii muncesc din greu, după un an de zile de făcut față pandemiei. Sunt pacienți care nu pot fi tratați în spital imediat, sunt pacienți care sunt consultați de medici în ambulanțe pentru că nu sunt locuri. sunt foarte mulți pacienți care ajung foarte târziu”, a declarat Vlad Voiculescu.

Tulpina sud-africană a coronavirus a fost identificată la „Matei Balș”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că miercuri a fost identificat un virus SARS-CoV-2 cu tulpina sud-africană la Spitalul „Matei Balş”, precizând că nu este primul caz de acest tip în România.

„Astăzi, la ‘Matei Balş’ a fost identificat un virus cu tulpina sud-africană. Nu este primul în ţară. Cu atât mai mult regulile trebuie respectate”, a declarat Voiculescu la Guvern.

Ministrul Sănătății a spus că cadrele medicale, medici, asistente, infirmiere, încearcă să fie de ajutor pacienților și a recomandat celor care au simptome să se testeze. El a încercat să demonteze teoriile conspiraționiste care incriminează cadrele mediale de indiferență sau de malpraxis.

Deoarece mulți pacienți merg târziu sau foarte târziu la spital, munca cadrelor medicale este foarte mult îngreunată, a mai subliniat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Astfel, recuperarea pacienților este foarte grea sau chiar imposibilă în acest moment petru pacienții COVID-19 din spitalele din România.