Evenimentul Zilei > International > Trump, PRIMUL SANITAR al Americii: Interzice cuvintele TRANSEXUAL, VULNERABIL, FĂT… în documente
Trump, PRIMUL SANITAR al Americii: Interzice cuvintele TRANSEXUAL, VULNERABIL, FĂT… în documente

Trump, PRIMUL SANITAR al Americii: Interzice cuvintele TRANSEXUAL, VULNERABIL, FĂT… în documente

Trump iar a stârnit furiie cu o nouă decizie destul de bizară. Va interzice cu totul şapte expresii care nu vor putea apărea în textele din 2018: vulnerabil, drept, diversitate, transexual, făt, bazat pe evidenţe şi bazat pe ştiinţă

Administraţia Trump este pe cale să interzică autorităţii sanitare, Center for Disease Control and Prevention, folosirea a şapte cuvinte în documentele pentru bugetul de anul viitor: vulnerabil, drept, diversitate, transexual, făt, bazat pe evidenţe, bazat pe ştiinţă. În ultimele două cazuri, se sugerează folosirea expresiei ''bazat pe ştiinţa luând în considerare standardele şi dorinţele comunităţii''.

Lista neagră a lui Donald Trump a dezlănţuit criticile asociaţiilor şi opozanţilor. ''E mai clar ca niciodată: această administraţie a dispreţuit sănătatea femeilor, persoanele Lgbt şi ştiinţa încă din prima zi'', a twittat de exemplu Planned Parenthood, reţeaua de organizaţii non profit care se ocupă de sănătate, de educaţia sexuală şi de accesul la serviciile sanitare, precum avortul.

Săgeţi aruncate şi de grupul Democraţilor ''Administraţia Trump consideră din nou America o ţară de proşti. În centrele pentru prevenţie şi controlul diferitelor boli a fost interzisă folosirea expresiilor 'bazat pe ştiinţă şi pe evidenţă'. Vom ajunge să folosim  Woodoo şi lipitorile pentru a trata bolile''. Afimaţia ironică aparţine deputatului democrat Ted Lieu, parafrazând sloganul trumpian ''Make America great again''.