Astfel, Donald Trump, care îşi bate joc regulat de presupusele gafe ale rivalului său democrat, Joe Biden, a comis la rândul său o greşeală, sâmbătă, retrogradându-l pe omologul său francez, Emmanuel Macron, la rangul de „prim-ministru”, notează AFP.

În cursul unui miting de campanie în statul Michigan, preşedintele american, în campanie pentru realegerea sa, a făcut greşeala subliniind realizările din mandatul său.După ce s-a referit la fostul acord de liber schimb cu Canada şi Mexic, renegociat de atunci de către el, Donald Trump şi-a dat cu părerea despre Acordul privind schimbările climatice de la Paris, din care Statele Unite s-au retras după alegerea sa în 2016.

„Ştiţi ce am mai oprit? Acordul de la Paris privind mediul. Îmi place mult prim-ministrul Macron, dar l-am întrebat cum avansează acordul şi nu prea mergea treaba”, a declarat candidatul republican.

„V-am economisit miliarde de dolari, nimeni altul nu ar fi făcut asta. Am spus că este un dezastru, doreau +grosso modo+ să ne ia bogăţiile”, a adăugat el.

Preşedintele american şi omologul său francez au legat o relaţie apropiată la scurt timp după alegerea lui Emmanuel Macron, înainte ca relaţiile dintre cei doi oameni politici să se deterioreze sensibil.

Trump a încurcat a picat în capcana unui site de satiră

Vineri, Donald Trump a postat zeci de tweet-uri pe mai multe subiecte, printre care şi unul care arată că a confundat „informaţiile” de pe un site conservator de satiră cu ştiri reale.

Site-ul conservator de satiră Babylon Bee a publicat un articol în care afirma că o pană de funcţionare larg răspândită joi a Twitter a fost rezultatul eforturilor de a înlătura ştirile negative despre fiul rivalului său Joe Biden.

Gluma era legată de faptul real că Twitter a oprit utilizatorii să redistribuie un articol al New York Post despre Hunter Biden, afirmând că acesta încalcă termenii şi condiţiile sale.

„Uau, asta nu s-a mai făcut niciodată în istorie… De ce face Twitter acest lucru?”, a scris preşedintele. „Să aducem mai multă atenţie asupra lui Joe Somnorosul şi a Big T”, a adăugat el, referindu-se la oponentul său în cursa prezidenţială şi la marile companii tehnologice.

Trump se dedă uneori unor veritabile furtuni pe Twitter, notează dpa, postând zeci de mesaje într-o perioadă scurtă de timp. Vineri, el a avut circa 60 de postări, printre care gândurile sale şi redistribuiri ale altor postări, printre care şi unele anonime.

Preşedintele a comentat că obiceiurile sale de pe Twitter, în special redistribuirea postărilor unor conturi necunoscute, îi pot provoca probleme, cum ar fi redistribuirea unor postări ale unor adepţi ai teoriilor conspiraţiei. Chestiunea a apărut în cursul unei întâlniri cu alegătorii al lui Trump de joi.

„Dvs sunteţi preşedintele… Nu sunteţi unchiul nebun al cuiva care poate redistribui orice”, i-a spus celebra prezentatoare Savannah Guthrie de la NBC News preşedintelui SUA.

CITIȚI ȘI: Alertă din UE pentru români! Mare atenție, aceste măști nu vă protejează!

Germania, fascinată de „secretul” Primei Doamne din România