Evenimentul Zilei > International > Cu motoarele turate, Trump prezice un „val republican”
Cu motoarele turate, Trump prezice un „val republican”

Cu motoarele turate, Trump prezice un „val republican”

Liderul de la Casa Albă și-a continuat campania în Georgia și în Florida, două state pe care cu greu își poate permite să le piardă, dacă vrea să câștige împotriva lui Joe Biden, la 3 noiembrie

Deși se află în urma rivalului democrat în sondaje, au mai rămas totuși 18 zile de campanie și jocurile nu sunt făcute.

„Vom asista la un val roșu (culoarea republicanilor) de o amplitudine fără precedent”, a lansat Donald Trump din Ocala, în Florida.

Liderul de la Casa Albă se bazează pe o campanie intensă pe teren pentru ca, la fel ca în 2016, să răstoarne sondajele defavorabile.

Optând pentru un registru din ce în ce mai agresiv – „Joe Biden este un dezastru (…), Joe Biden este un politician corupt” – chiriașul Casei Albe își aruncă toate forțele în lupta pentru evitarea ca „Sunshine State” , pe care l-a câștigat la limită în 2016, să nu se încline de partea democraților.

„În ziua alegerilor (…), îi vom administra lui Joe Adormitul o  înfrângere răsunătoare”, a tunat Donald Trump în fața unei mulțimi entuziaste.

Președintele, în vârstă de 74 de ani, a vorbit apoi în Macon, Georgia, un stat în care era cu mult în fața lui Hillary Clinton în urmă cu patru ani, dar unde se află în spatele lui Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, potrivit ultimelor sondaje.

„A fi în competiție cu cel mai rău candidat din istoria politicii prezidențiale pune presiune pe mine. Imaginați-vă că pierd (…), ce voi face? Nu mă voi simți foarte bine , s-ar putea să trebuiască să plec din țară, nu știu”, a rostit Trump în fața unui auditoriu care rîdea.

Îngrijorare în sânul Grand Old Party

Însă febrilitatea este în fiecare zi mai palpabilă în tabăra republicană.

Potrivit datelor transmise de Institutul Nielsen, dezbaterea de tip „town hall” cu alegătorii (dezbatere televizată unde votanții pot pune întrebări) a fostului prezentator de reality-show, joi seară,  a fost mai puțin urmărită decât cea a adversarului său democrat (13.461.000 de telespectatori față de 14.135 .000).

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE