Evenimentul Zilei > International > Trump așteaptă să se mai întâlnească cu Jong Un: „Cred că vom face multe progrese”
Trump așteaptă să se mai întâlnească cu Jong Un: „Cred că vom face multe progrese”

Trump așteaptă să se mai întâlnească cu Jong Un: „Cred că vom face multe progrese”

Președintele american, Donald Trump, a declarat miercuri că dorește să se mai discute cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un. Liderul de la Casa Albă consideră că vor face progrese în viitorul apropiat

Președintele american, Donald Trump, a afirmat, miercuri, că liderul nord-coreean, Kim Jong Un, trebuie să facă un gest „semnificativ" astfel încât să poată spera la o ridicare a sancţiunilor impuse ţării sale din cauza programului său nuclear, relatează AFP, conform antena3.ro

„Nu am ridicat sancţiunile. Mi-ar plăcea să o fac, dar pentru asta trebuie să fie ceva semnificativ de cealaltă parte", a declarat Donald Trump, cu mai puţin de o săptămână înainte de cel de-al doilea summit al său, prevăzut la Hanoi, cu omul forte de la Phenian.

„Preşedintele Kim şi cu mine avem relaţii foarte bune, nu aş fi surprins să văd că ceva va reuşi", a adăugat el, fără alte precizări.

„Cred că vom face multe progrese", a mai spus liderul de la Casa Albă. „Nu cred că va fi ultima întâlnire", a mai spus acesta. 

La finalul primei lor întâlniri, în iunie, la Singapore, Donald Trump şi Kim Jong Un au semnat o declarație vagă în favoarea „denuclearizării Peninsulei Coreene". Ulterior, nu s-a înregistrat niciun progres notabil, cele două părţi având interpretări diferite ale acestui angajament.

Cei doi lideri se vor întâni pe 27 şi 28 februarie, la Hanoi.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: