Evenimentul Zilei > Justitie > Un sofer implicat într-un accident feroviar a fost trimis în judecată. Află la cât s-au ridicat pagubele produse de acesta
Un sofer implicat într-un accident feroviar a fost trimis în judecată. Află la cât s-au ridicat pagubele produse de acesta

Un sofer implicat într-un accident feroviar a fost trimis în judecată. Află la cât s-au ridicat pagubele produse de acesta

Un bărbat care, în luna ianuarie a acestui an, a fost implicat într-un accident feroviar, a fost trimis în judecată după ce s-au calculat pagubele produse. Bărbatul a rămas blocat pe calea ferată pentru că nu a respectat semnalele luminoase. Ca urmare, a avariat locomotiva şi 25 trenuri au suferit întârzieri din această cauză.

În luna ianuarie a acestui an, şoferul Vlad Sorin A., de 37 de ani, din judeţul Vrancea a, fost implicat într-un accident feroviar la Gugești. Potrivit Monitorului de Vrancea, el a fost trimis în judecată pentru distrugere și semnalizare falsă. Asta pentru că în urma anchetei s-a stabilit că nu a respectat semnalele acustice și luminoase, care anunțau venirea trenului.
    În rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani se arată că la data de 29 ianuarie 2014, Vlad Sorin A. s-a urcat la volanul dubiței sale și a plecat în centrul comunei Gugești pentru a face cumpărături. La trecerea la nivel cu calea ferată dublă, el nu a respectat semnalele acustice și luminoase, care anunțau venirea trenului și și-a continuat deplasarea. La un moment dat, mașina a rămas suspendată pe calea ferată, iar șoferul nu și-a mai putut continua deplasarea. Până la impactul cu locomotiva, Vlad Sorin a coborât din duba care a fost lovită de tren.
   Anchetatorii au stabilit că în urma evenimentului a fost distrusă instalația de siguranță și dirijare a traficului feroviar, prejudiciul fiind de 128.898 lei. De asemenea, pentru că locomotiva a fost avariată uşor, prejudiciul a fost calculat la 235 lei. În plus, şoferul trebuie să plătească şi pentru întârzierea a 25 de trenuri, în total fiind vorba de o întârziere de aproximativ 600 de minute. Una peste alta, prejudiciul calculat de anchetatori în urma acestui accident a ajuns la  130.592 lei după cum se arată în rechizitoriul procurorilor.

La audieri, bărbatul s-a apărat, declarând că mașina a rămas suspendată din cauza gheții și a zăpezii. Martorii l-au contrazis şi au arătat că şoferul a mai ignorat și alte dăți semnalele acustice și luminoase. A fost contrazis şi de expertiza cerută la dosar de către judecător.
    Rechizitoriul explică faptul că cei 100 de călători au fost afectaţi de acest accident, întrucât locomotiva trenului Inter Regio 1652 a fost avariată. Mecanicul a reușit să ajungă până în Gara Sihlea, unde trenul a staționat mai bine de o oră. Oamenii au aşteptat să vină o altă locomotivă de la Buzău, care să o înlocuiască pe cea defectă.
 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: