Trei rețete care costă foarte puțin, dar sunt delicioase. Nimeni nu le poate refuza

Trei rețete care costă foarte puțin, dar sunt delicioase. Nimeni nu le poate refuza

Fie că ții post, fie că treci printr-o perioadă mai dificilă și ești puțin cam strâmtorat, fie ca ești student sau pur și simplu te pregătești pentru valul de scumpiri și criza financiară despre care se vorbește de mai bine de șase luni, nu strică niciodată să știm să gătim după rețele excelente pentru orice buzunar și totodată suficient de delicioase pentru a convinge orice mofturos.

Orez cu legume

Orezul cu legume, numit şi pilaf călugăresc este super bun, uşor de făcut şi foarte ieftin. Ai nevoie de o cană de orez, ce legume îţi plac: 3 morcovi, 1 păstârnac, 1 pătrunjel rădăcină, 2 cepe şi un ardei gras, bulion, verdeaţă - mărar și pătrunjel, puţin ulei, sare, piper.

Mod de preparare:

Se curăţă legumele, se taie cuburi mici şi se pun cu 2-3 linguri de ulei la călit. Morcovul se poate da prin răzătoare ca să se călească mai bine. Se lasă la călit 5 minute, apoi se pune orezul spălat bine. Se amestecă şi se pune cantitate triplă de apă peste. Dacă se face cu o cană de orez, se pun 3 căni de apă peste. După ce se pune apa, se lasă la fiert fără să se amestece în jur de 20 de minute. Apoi se pune bulionul, sarea, piperul, se mai lasă 5 minute şi la final se aruncă verdeaţa tocată bine. Se stinge focul şi se serveşte cald sau rece, e la fel de bun! Verdeaţa este opţională.

Ficăţei la cuptor cu cartofi şi salată de varză

O altă reţetă ieftină, sănătoasă şi gustoasă este această reţetă de ficăţei la cuptor cu cartofi şi salată de varză. Mai ai nevoie de 1 legătură de cimbru, o varză mică, o legătură de mărar, 1 căţel de usturoi.

Mod de preparare:

Se spală bine ficăţeii, se curăţă şi se taie felii groase cartofii. Se pun toate într-un vas yena cu puţin ulei şi puţină apă. Se pune sare, se taie usturoiul felii subţiri şi se adaugă peste. Legătura de cimbru se scutură peste cartofi, se bagă la cuptor în jur de 30 de minute. Între timp, se face salata de varză. Se taie varza mărunt sau se dă prin răzătoare, se freacă cu sare, se pune legătura de mărar tăiată mărunt şi se adaugă puţin ulei şi puţin oţet.

Mămăliguţă cu brânză, ouă şi smântână

Ai nevoie pentru această reţetă foarte sănătoasă şi gustoasă de 1 kg de mălai, 200g de brânză sărată şi două ouă, 200 g smântână.

Mod de preparare:

Se pune apă într-un ceaun (pentru câte porţii ai nevoie), se presară puţină sare şi se pune o lingură de ulei. Când începe să fiarbă se toarnă mălaiul în ploaie şi se amestecă energic cu un tel. Se adaugă mălai până se îngroaşă puţin compoziţia. Ai grijă să nu pui prea mult, pune încet. Mămăliga se lasă pe foc cam 10-15 minute, timp în care se amestecă des. Se pun şi ouăle la fiert. Când este gata, mămăliga se toarnă pe o farfurie şi se amestecă cu ouăle fierte tare, cu brânza sărată şi smântâna. Este o masă foarte sățioasă şi merge la orice oră, chiar şi seara. Poftă bună!

Ne puteți urmări și pe Google News