Evenimentul Zilei > Social > Transportul în comun din București, un pericol zi de zi. După haosul de la metrou, altă problemă în Capitală
Transportul în comun din București, un pericol zi de zi. După haosul de la metrou, altă problemă în Capitală

Transportul în comun din București, un pericol zi de zi. După haosul de la metrou, altă problemă în Capitală

Panica a cuprins din nou locuitorii din București. După doar două zile de la incidentul de la metrou, la nivelul uneia dintre cele mai circulate linii de tramvai din Capitală a fost semnalată prezența unui fum dens. Călătorii au fost imediat evacuați, potrivit imaginilor furnizate presei de la fața locului. Între timp, specialiștii lucrează pentru remedierea problemei.

Traficul din capitala București s-a blocat în după-amiaza zilei de joi, din cauza unui tramvai la nivelul căruia a fost semnalată prezența unui fum. Totul ar avea legătură cu o defecțiune tehnică, potrivit primelor informații furnizate presei. Evenimentul de joi seară este al doilea din această săptămână care a indus panică printre români.

Traficul din București este din nou paralizat

Pe 24 mai, un fum dens a cuprins o garnitură de metrou în stația Piața Romană. Incidentul a avut loc după ce garnitura de metrou a plecat din stație, la 20-30 de metri de peron. Din cauza unei defecțiuni tehnice, trenul ar fi frânat și astfel au rezultat mari degajări de fum. Călătorii s-au speriat, au forțat ușile si trenul s-a oprit brusc.

Călătorii au fost evacuați, iar circulația de Magistrala 2, pe sensul Pipera – Berceni a fost oprită temporar. Imediat la fața locului au ajuns echipe de pompieri și ambulanțe, fiind activat planul roșu de intervenție. Traficul a fost, astfel, blocat.

„Circulația se desfășoară cu greutate din cauza unui tren are o defecțiune. Nu este flacără deschisă, ci doar mari degajări de fum. Toți pasagerii sunt evacuați. Traficul în zonă este blocat”, se arăta într-un comunicat emis de Metrorex în ziua respectivă.

„Era fum de nu se putea respira”

Călătorii îngroziți au vorbit despre momentele de tensiune pe care le-au trăit.

„La Universitate s-a oprit. Vreo 5 minute. Ni s-a spus că e o defecțiune tehnică, s-a oprit curentul. S-au deschis ușile, apoi s-a închis. Ulterior a pornit, iar în tunel, între Universitate şi Piaţa Romană, a ieșit fum în vagoane. Deci fum de nu se putea respira. Ne-am panicat puțin. Fumul venea din toate părțile. Nimeni nu ne-a spus nimic și mi se pare în neregulă să fie atât de mult fum și să nu spună nimeni nimic”, a relatat un călător.

„Au fost evacuate 172 de persoane. Au fost asistate 25 de persoane, iar 2 au fost transportate la spital din cauza expunerii la fum și atacurilor de panică. Incendiul a fost lichidat”, a declarat Bogdan Oprița.

Defecțiuni tehnice la nivelul tramvaiului 41 din București

Revenind, însă, joi după-masă, între Piața Crângași și Piața Presei, locuitorii din București au observat degajări de fum la nivelul tramvaiului 41, prima linie de tramvai din București concepută a avea un regim de circulație prioritar față de traficul rutier și una dintre cele mai circulate.

Totul ar avea legătură cu o defecțiune. Unul dintre brațele de cuplare la linia de curent s-ar fi supraîncins, potrivit informațiilor transmise de Digi24.