Evenimentul Zilei > Actualitate > Panică la metrou după ce o garnitură s-a defectat. Stația Piața Romană, cuprinsă de fum. „Nimeni nu ne spunea nimic”
Panică la metrou după ce o garnitură s-a defectat. Stația Piața Romană, cuprinsă de fum. „Nimeni nu ne spunea nimic”

Panică la metrou după ce o garnitură s-a defectat. Stația Piața Romană, cuprinsă de fum. „Nimeni nu ne spunea nimic”

Panică la metrou în această dimineață. O garnitură ar fi frânat din cauza unor defecțiuni tehnice și au rezultat mari degajări de fum. Călătorii au fost evacuați, iar după puțin timp pompierii au anunțat că incendiul a fost stins. Două persoane au ajuns la spital după ce au suferit atacuri de panică.

UPDATE 4: Călătorii îngroziți au vorbit despre momentele de panică pe care le-au trăit.

„La Universitate s-a oprit. Vreo 5 minute. Ni s-a spus că e o defecțiune tehnică, s-a oprit curentul. S-au deschis ușile, apoi s-a închis. Ulterior a pornit, iar în tunel, între Universitate şi Piaţa Romană, a ieșit fum în vagoane. Deci fum de nu se putea respira. Ne-am panicat puțin. Fumul venea din toate părțile. Nimeni nu ne-a spus nimic și mi se pare în neregulă să fie atât de mult fum și să nu spună nimeni nimic”, a declarat un călător pentru Pro Tv.


UPDATE 3: Primăria București anunță că Societatea de Transport București – STB SA a înființat o linie specială pentru a prelua călătorii afectați de incidentul de la metrou. Linia navetă circulă între Piața Unirii și Piața Charles de Gaulle.


UPDATE 2: „La acest moment traficul rutier este restricționat pe segmentul de drum cuprins între Piața Universității și Piața Romană, ambele sensuri de deplasare și pe bd-ul Lascăr Catargiu, dinspre Piața Victoriei către Piața Romană. De asemenea, au fost aplicate restricții de trafic și din intersecțiile apropiate, pe străzile ce converg către bd-ul Gheorghe Magheru”, anunță Poliția Rutieră.


 

UPDATE 1: „Au fost evacuate 172 de persoane. Au fost asistate 25 de persoane, iar 2 au fost transportate la spital din cauza expunerii la fum și atacurilor de panică. Incendiul a fost lichidat”, a declarat Bogdan Oprița.


Un fum dens a cuprins în această dimineață o garnitură de metrou în stația Piața Romană. Incidentul a avut loc după ce garnitura de metrou a plecat din stație, la 20-30 de metri de peron. Alarma s-a dat la ora 8.30. Din cauza unei defecțiuni tehnice, trenul ar fi frânat și astfel au rezultat mari degajări de fum. Călătorii s-au speriat au forțat ușile si trenul s-a oprit brusc.

Călătorii au fost evacuați, iar circulația de Magistrala 2, pe sensul Pipera – Berceni a fost oprită temporar. Imediat la fața locului au ajuns echipe de pompieri și ambulanțe, fiind activat planul roșu de intervenție.

Ne-a fost frică că murim asfixiați. Au venit pompierii și am luat-o pe jos prin tunel, a spus o femeie.

Planul Roșu presupune intervenția tuturor echipelor disponibile din localitatea în care este activat și pregătirea de echipe de ajutor din județele limitrofe.

Reprezentanții Metrorex au declarat că nu a fost vorba despre un incendiu.

Azi pe M2 circulația se desfășoară cu greutate din cauza unui tren are o defecțiune. Nu este flacără deschisă, ci doar mari degajări de fum. Toți pasagerii sunt evacuați. Traficul în zonă este blocat, se arată în comunicatul Metrorex.

Din datele furnizate nu sunt victime. A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică. Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei, anunță ISU, într-un comunicat.