Evenimentul Zilei > Social > Prefectul Capitalei despre începerea cursurilor: Vor fi făcute controale sistematic şi periodic şi susținut în şcoli
Prefectul Capitalei despre începerea cursurilor: Vor fi făcute controale sistematic şi periodic şi susținut în şcoli

Prefectul Capitalei despre începerea cursurilor: Vor fi făcute controale sistematic şi periodic şi susținut în şcoli

Traian Berbeceanu a anunţat că vor fi controale în şcoli începând de luni. Se va urmări dacă sunt respectate cu stricteţe condiţiile impuse pentru profesori şi elevi.
Traian Berbeceanu: „Vor fi făcute controale sistematic şi periodic şi susţinut în şcoli”. Prefectul Capitalei a anunţat că de luni vor fi făcute “controale sistematic”. Sunt vizate toate unităţile de învăţământ.

Traian Berbeceanu: „Vor fi făcute controale sistematic şi periodic şi susţinut în şcoli” de luni

“Chiar începând de luni vor fi făcute controale sistematic şi periodic şi susţinut în toate unităţile de învăţământ. Inclusiv de către DSP şi Inspectoratul Şcolar. De către toate structurile cu atribuţii şi urmărim respectarea cu stricteţe a condiţiilor impuse în actele normative.

În perioada următoare, dacă situaţia o va impune, anumite unităţi şcolare îşi vor suspenda activitatea. Vor trece în online.  Dacă situaţia se remediază, vor putea să treacă la scenariul 2.  Cu prezenţa preşcolarilor, a elevilor claselor I-IV şi clase terminale faţă în faţă”.  Este delcaraţia lui Traian Berbeceanu.

Traian Berbeceanu: sunt asigurate materialele de protecţie necesare în şcoli

“Se poate asigura distanţa de un metru peste tot, pentru că, pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, s-a întrunit Consiliul de Administraţie, care a evaluat situaţia unităţii respective şi a transmis Inspectoratului Şcolar scenariul în care doresc să funcţioneze şi în care apreciază că pot să funcţioneze în siguranţă”, a mai spus Traian Berbeceanu.

Traian Berbeceanu: Cursurile vor fi reluate faţă în faţă începând de luni în Capitală, cu excepţia a cinci şcoli

“Întrucât incidenţa de infectare pe raza municipiului Bucureşti e situată între 1 şi 3 la mie, începând cu ziua de luni, în scenariul doi, vor începe activităţile faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti – preşcolarii, clasele I-IV şi clasele terminale. Am avut cinci excepţii, cinci unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Bucureşti care vor continua activităţile doar în sistem online, situaţie generată de infrastructură sau de lipsa apei curente sau a altor servicii de care au nevoie pentru a asigura siguranţa elevilor”, a concluzionat Traian Berbeceanu.