Evenimentul Zilei > Justitie > Traian Băsescu, în proces cu SPP. Fostul președinte al țării își cere privilegiile înapoi
Traian Băsescu, în proces cu SPP. Fostul președinte al țării își cere privilegiile înapoi

Traian Băsescu, în proces cu SPP. Fostul președinte al țării își cere privilegiile înapoi

Traian Băsescu, fostul președinte al României, spune că vrea să își recupereze privilegiile ce i-au fost retrase după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că a fost colaborator al Securității. Astfel, Băsescu a decis să intenteze un proces împotriva Serviciului de Protecție și Pază.

Joi, 26 mai 2022, ambele părți implicate ar fi trebuit să se prezinte la Curtea de Apel din București, Traian Băsescu cerând a fi suspendată executarea actului administrativ nr. 1029/28.03.2022, împotriva pârâtului din dosar, Serviciul de Protecție și Pază (SPP).

Traian Băsescu își cere privilegiile înapoi de la SPP

Traian Băsescu urmează să fie evacuat silit din vila deținută de RA-APPS, dacă alege să nu părăsească locuința de protocol.

„Prin notificarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, Dlui. Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosința gratuită a imobilului- reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât Dumnealui, cât și membrii familiei au obligația de a elibera și de a preda reședința oficială.

În data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care Dl. Traian Băsescu avea obligația de a elibera și preda imobilul situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1”, au transmis miercuri, 25 mai, reprezentanții RA-APPS.

Traian Băsescu ar putea fi executat silit

Fostul președinte al statului, Traian Băsescu, a fost notificat deja, printr-un executor judecătoresc, cu privire la faptul că este nevoit să părăsească vila de protocol.

„Întrucât imobilul menționat nu a fost eliberat și predat către R.A.-A.P.P.S., fostul Președinte al României a fost notificat, în acest sens, prin executor judecătoresc.

Precizăm faptul că, în condițiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reședinței oficiale, vom demara procedurile de evacuare”, au mai transmis reprezentanții RA-APPS.

Privilegiile acordate lui Traian Băsescu, în calitatea sa de fost șef de stat, au fost anulate, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Băsescu a fost colaborator al Securității în perioada comunistă.

Traian Băsescu confirmă faptul că a fost notificat de  RA-APPS

Fostul președinte al statului spune că a fost notificat cu privire la evacuarea vilei de protocol, însă nu a reușit să se relocheze pentru că apartamentul unde urmează să se mute nu a fost dotat cu utilități.

„În primul rând nu am terminat de semnat contractele pentru energie electrică, apă, gaze. În al doilea rând, am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun şi cărţile undeva”, a afirmat fostul președinte.

Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atît de laşi, au ţinut să facă legi pentru mine, după ce nu am mai avut putere politică la interior. Cât timp s-au înfruntat cu mine nu au fost în stare de nimic, Când nu am mai fost activ în politica internă, şi-au arătat vitejia”, a spus Traian Băsescu, fost președinte al României.