Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie pe șosele. Șapte copii și doi adulți au decedat
Tragedie pe șosele. Șapte copii și doi adulți au decedat

Tragedie pe șosele. Șapte copii și doi adulți au decedat

În urma unei coliziuni frontale între două mașini petrecută pe o porţiune rurală de autostradă din comitatul Fresno (statul California) în seara primei zile din an, șapte copii şi doi şoferi adulţi și-au găsit sfârșitul.

Anunțul a fost făcut de California Highway Patrol (patrula autostrăzilor, CHP), transmite duminică DPA.

Poliţiştii au fost trimişi la un accident raportat pe autostrada 33, în jurul orei 20:00 pe 1 ianuarie, şi au găsit un vehicul Ford – care transporta toţi copiii – „complet cuprins de flăcări”, a declarat ofiţerul Rory Marks, un purtător de cuvânt al CHP.

Marks a spus că toate victimele au fost declarate decedate la faţa locului. Niciuna nu a fost identificată public.

O investigaţie preliminară şi o reconstrucţie bazate pe dovezi fizice la faţa locului au indicat că un vehicul Dodge din 2013 condus de un tânăr de 28 de ani dinspre Avenal s-a ciocnit de Fordul din 2007 condus de o femeie.

„Când focul a fost stins, s-a descoperit că în Ford erau 8 ocupanţi”. Maşina avea doar şase centuri de siguranţă, conform raportului de accident al CHP.

Cauza accidentului este încă în curs de investigare, a spus Marks. Raportul a menţionat că viteza celor două vehicule a fost nedeterminată şi că vremea era „senină şi uscată” la momentul coliziunii, scrie Agerpres.

Accident grav și în județul Argeș

Un autoturism în care se aflau şase persoane s-a răsturnat, duminică, la ieşirea de pe autostrada A1, în zona localităţii argeşene Bascov, trei copii şi o femeie fiind transportaţi la spital cu răni uşoare.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, la locul accidentului s-a intervenit cu o autospecială de pompieri, două echipaje SMURD şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

„În autoturism se aflau şase persoane, trei adulţi şi trei minori, nu au fost persoane încarcerate. Pompierii au acţionat pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire şi stingere a incendiilor, iar echipajele medicale au preluat patru victime cu traumatisme uşoare, cei trei copii şi o femeie”, precizează ISU Argeş.

Conform aceleiaşi surse, victimele au primit îngrijiri medicale şi au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte ale producerii evenimentului rutier.