Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine este doctorul din Argeș, acuzat că a sechestrat o persoană? Primele declarații
Cine este doctorul din Argeș, acuzat că a sechestrat o persoană? Primele declarații

Cine este doctorul din Argeș, acuzat că a sechestrat o persoană? Primele declarații

Este vorba despre Natașa Nenițoiu, medicul ginecolog din județul Argeș care a fost acuzat că a sechestrat și lovit o pacientă.

Natașa Nenițoiu, o femeie în vârstă de 65 de ani din Pitești, județul Argeș, a fost reținută de poliție pentru 24 de ore sub acuzațiile de lovire și sechestrare de persoane. Incidentul ar fi avut loc chiar în clinica sa medicală, iar scandalul ar fi pornit de la bani.

Medicul și pacienta nu s-au înțeles la bani.

Poliţiştii au constatat că medicul nu mai are nici drept de liberă practică, pentru că nu şi-a vizat certificatul de membru la Colegiul Medicilor. Femeia respinge însă acuzațiile.

„În primul rând este o minciună că nu am dreptul de a profesa. Poliția Argeș trebuia să adreseze o întrebare către Colegiul Medicilor București, în care să întrebe clar: doamna doctor este membră a Colegiului Medicilor București sau nu este membră? Nu se hotărăște dacă cineva are dreptul de a profesa în funcție de numărul de ștampile! Niciodată în 40 de ani nu am sechestrat pe nimeni!”, a declarat Natașa Nenițoiu, medicul acuzat, conform Digi24.

Cum a început scandalul medicului din Argeș?

Un medic ginecolog din Pitești a fost reținut pentru lipsire de libertate, tâlhărie, lovire și rele tratamente. Este vorba despre o doctoriță în vârstă de 65 de ani, care a făcut o întrerupere de sarcină unei paciente din județul Argeș. Doctoriţa a fost reţinută pentru că ar fi bătut şi sechestrat o pacientă, ba mai mult, i-ar fi luat rucsacul în care avea mai multe obiecte de valoare.

În clinica privată a medicului, conflictul ar fi pornit de la prețul solicitat pentru o întrerupere de sarcină. Potrivit pacientei, în vârstă de 28 de ani, se pare că, la finalul actului medical, medicul Nataşa Nenițoiu  i-ar fi cerut pacientei o sumă de bani mai mare decât cea afișată pe lista de prețuri oficială a clinicii. Pacienta s-a revoltat, plângându-se că suma este mult prea mare, moment în care medicul ar fi încuiat ușa pentru ca femeia să nu poată părăsi cabinetul și i-ar fi luat rucsacul.

Prietena pacientei ar fi amenințat-o atunci pe doctoriță că va suna la 112, moment în care cadrul medical ar fi lovit-o pe femeie. Medicul a fost reținut, iar vineri va fi dus în fața procurorilor care vor decide dacă vor veni și cu propunerea de arestarea preventivă.

Odată cu demararea anchetei, a reieșit că medicul nu avea drept de practică, având în vedere că nu avea carnetul de membru în Colegiul Medicilor vizat. În 2014, Direcția de Sănătate Publică a suspendat activitatea cabinetului medicului ginecolog, deoarece inspectorii l-au considerat un adevărat pericol pentru sănătatea publică.