Evenimentul ZileiActualitateUpdate. Final tragic. Unul dintre polițiștii grav răniți în accidentul din Olt a murit

Update. Final tragic. Unul dintre polițiștii grav răniți în accidentul din Olt a murit

Update. Final tragic. Unul dintre polițiștii grav răniți în accidentul din Olt a murit
2021 a început cu un accident grav, soldat cu doi polițiști răniți și care au fost transportați de urgență la spital. Incidentul a avut loc în urma unei coliziuni între o ambulanță și o mașină de poliție.

UPDATE. Fănel Niţu, de 49 de ani, victimă a accidentului de pe 1 ianuarie, din județul Olt,  a murit. Fănel Nițu era şeful de post din Morunglav și era unul dintre cei răniți grav în incidentul rutier de la Şopârliţa. Decesul a fost înregistrat de medicii de la Spitalul Slatina.

Omul legii lucra de peste 25 de ani în cadrul IPJ. „Vestea cumplitului accident de circulaţie din prima zi a acestui an ne-a zguduit pe toți şi ne-a încărcat inimile de durere, tristețe și compasiune. De-a lungul carierei, cu o experienta de 25 de ani, colegul nostru a îndeplinit activități în domeniul ordinii publice, iar pentru 10 ani a fost șeful Postului de Poliție Morunglav. Pe această cale, aducem un ultim omagiu celui care a fost un bun coleg, trecerea sa în neființă reprezentând o mare pierdere pentru instituția noastră. Inspectoratul de Poliție Județean Olt transmite familiei îndurerată sincere condoleanţe şi o asigurăm de profunda noastră compasiune”, spun reprezentanţii poliţiei oltene.


Știre inițială

În urma coliziunii care a avut loc în judeţul Olt, doi poliţişti sunt grav răniţi. Maşina în care se aflau ei, aflată în misiune, s-a lovit de o Ambulanţă aflată şi ea în misiune.

Ambii polițiști din autospecială au suferit leziuni grave, iar asistentul medical din ambulanță a fost rănit ușor, toți fiind evaluați medical la fața locului.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că accidentul a avut loc pe DN 64 Caracal-Găneasa, în comuna Șopârlița, județul Olt.

Traficul rutier este oprit pentru a permite intervenția echipajelor specializate.

Cum s-a produs accidentul din Olt

Accidentul s-a produs după ce unul dintre pacienții transportați la spital a arătat un „comportament deviant”. Ca urmare a incidentelor din ambulanță, mașina de poliție cu ambalanța s-au ciocnit.

Potrivit Poliției Olt, polițiștii, alături de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Olt, transportau la spital o persoană al cărei „comportament era deviant”.

Întrucât pacientul ar fi devenit violent, șoferul ambulanței a frânat brusc, moment în care echipajul poliției a intrat în coliziune față spate cu acesta. Accidentul s-a produs pe fondul unui carosabil ușor umed.

Cinci persoane au fost implicate în accident: doi polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești, o asistentă medicală, un ambulanțier și un pacient.

„Echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au intervenit la fața locului, au asistat medical victimele și le-au transportat la spital, conștiente. Din păcate, cei doi colegi prezintă fracturi la membrele inferioare. În aceste momente, prioritară este starea de sănătate a colegilor noștri și a persoanelor implicate în acest eveniment”, transmite IPJ Olt.


Accesează: