Un incident tragic a avut loc în județul Mureș. Un copil de doar 5 ani a fost împușcat mortal de fratele său, în vârstă de 8 ani, cu o armă de vânătoare.

Copiii se aflau împreună cu membrii familiei la un picnic în pădure

Înfiorătoarea întâmplare a avut loc în timp ce micuții se aflau împreună cu membrii familiei la un picnic, într-o pădure. Arma de vânătoare ar fi fost lăsată fără supraveghere de către un pădurar și de către membrii maturi ai familiei, iar copilul de 8 ani s-ar fi jucat cu ea.

În urma unei manevrări necorespunzătoare, arma de vânătoare s-a descărcat și l-a nimerit pe micuțul de 5 ani. Arma cu aer comprimat îi aparține unui pădurar, care se afla și el la picnicul organizat. Deși arma este considerată teoretic neletală, copilul, care a fost nimerit în torace, a fost propulsat la pământ.

S-a încercat resuscitarea lui la fața locului a copilului de 5 ani, dar din păcate primul ajutor a rămas fără rezultat. Copilul în vârstă de doar 5 ani a decedat. Polițiștii mureșeni au început o anchetă în acest caz. Rezultatele anchetei va conduce către primele concluzii și va stabili gradul de vinovăție al tuturor celor care au participat la picnicul din pădure.

Regimul armelor este unul strict

Regimul armelor este foarte strict și are prevederi foarte precise. În acest caz, din primele informații, culpa principală o are pădurarul care nu ar fi trebuit să abandoneze arma de vănâtoare, iar dacă se întâmpla ea trebuia să fie fără muniție sau cel puțin asigurată pentru a nu putea fi folosită.

Cazurile de descărcare accidentală a armelor de vânătoare nu sunt foarte frecvente în România, dar periodic există situații de acest gen favorizate în majoritatea covârșitoare a cazurilor de neațenția în manevrare a posesorilor. Există și unele situații de suicid care folosesc ca instrument al morții armele de vânătoare, dar aceste evenimente regretabile nu ar trebui de regulă să aibă loc deoarece vânătorii susțin o examinare psihologică periodică.