Evenimentul Zilei > Actualitate > Fost polițist din Mureș, condamnat pentru corupție. Decizia este definitivă
Fost polițist din Mureș, condamnat pentru corupție.  Decizia este definitivă

Fost polițist din Mureș, condamnat pentru corupție. Decizia este definitivă

Condamnare pentru un fost şef al Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş acuzat că a favorizat un transport fără acte de lemne.

Doi ani de închisoare pentru un polițist, fost şef al Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş. Acesta a primit o condamnare pentru fapte asimilate faptelor de corupție.

Fostul polițist a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu. Acesta a depistat în trafic un autocamion care transporta material lemnos fără avize de însoţire şi a menţionat în procesul verbal o cantitate mai mică decât cea descoperită.

„Curtea de Apel Târgu – Mureş a respins ca nefondat apelul formulat de un inculpat, la data comiterii faptelor comisar şef de poliţie în cadrul I.P.J. Mureş, şef al Biroului de Combatere a Delictelor Silvice împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Mureş şi a dispus condamnarea acestuia la pedeapsa de 2 ani şi 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi cu un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual şi uz de fals.

Prin aceeaşi decizie a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod Penal, pe o durată de 5 ani. Hotărârea instanţei este definitive”, a anunţat, luni, Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, într-un comunicat de presă.

Polițistul a fost denunțat pentru încălcarea legii

Potrivit sursei citate, pe 06.05.2016, o persoană a formulat un denunţ la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş împotriva polițistului. Conform acestui denunț şeful biroului menţionat, și-ar fi îndeplinit defectuos sarcinile de serviciu cu ocazia unui control efectuat pe linia respectării legislaţiei silvice.

„Denunţul a fost înaintat unităţii de parchet competente, respectiv Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, la data de 04.05.2016, inculpatul, după depistarea în trafic a unui autocamion care transporta fără avize de însoţire sau documente comunitare echivalente cantitatea de 7,62 metri cubi grindă molid, nu a dispus confiscarea întregii cantităţi de material lemnos.

În acest context, inculpatul a întocmit un proces verbal în care a atestat în mod necorespunzător că în camion erau doar 2 metri cubi cherestea transportată fără documente legale. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumei de 2596 lei aparţinând inculpatului, sumă consemnată la o unitate bancară pe numele acestuia”, a precizat DGA Mureş.

La instrumentarea cauzei, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au colaborat cu poliţiştii anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.