Români arestați în lume. „Bujie” din Oradea a primit condamnare pe viață în Cambodgia

Români arestați în lume. „Bujie” din Oradea a primit condamnare pe viață în Cambodgia

Un orădean în vârstă de 44 de ani a primit condamnare pe viață în Cambodgia, fiind găsit vinovat pentru trafic de droguri de mare risc.

Români arestați în lume. Adrian Varadi, zis „Bujie”, este un recidivist român cu un cazier care se întinde pe mai multe pagini. În prezent, acesta este încarcerat într-o închisoare de maximă securitate din Cambodgia.

Din dosarul penal sunt cunoscute foarte puține informații despre acuzațiile aduse de procurorii antidrog din Cambodgia. Se știe doar că, fiind în rețea cu un cetățean din Nigeria, orădeanul a fost oprit pe Aeroportul din Phnom Penh, după ce zburase din Brazilia. Polițiștii de frontieră au fost suspicioși încă de la verificarea actelor, deoarece era cumva anormal ca un român să străbată jumătate de lume, pentru a face o vizită în scop turistic în Cambodgia.

La verificarea bagajelor lui ”Bujie”, polițiștii au descoperit cantitatea de cinci kilograme de cocaină. Polițiștii din Cambodgia s-au mișcat foarte repede și au ajuns la hotelul unde trebuia să ajungă ”Bujie”. Acolo era un cetățean nigerian, Chukwuemeka Ibe, care aștepta drogurile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei doi au primit condamnare pe viață. Între timp, la Judecătoria Oradea au început să curgă condamnările pe numele lui ”Bujie”, el fiind acuzat de infracțiuni cu carduri clonate. Magistrații români, susțin că Varadi le transmite din Cambodgia că recunoaște toate acuzațiile, și asta pentru că nu are ce pierde.

Varadi a depus o cerere de transfer la un penitenciar din România, unde legea este mai favorabilă, și unde va outea fi eliberat după executarea a 20 de ani din pedeapsa primită.

La un pas de condamnarea la moarte. Români arestați în lume

Potrivit legii penale din Cambodgia, traficul de mare risc se pedepsește cu închisoarea pe viață.

Un alt român, Ionuș Gologan a fost condamnat la moarte în Malaysia, tot pentru trafic de droguri. Tânărul a avut noroc și nu a fost executat, asta deși a fost transferat la penitenciarul unde au loc execuțiile.

În 2018, în Malaysia au fost oprite toate execuțiile după ce Parlamentul a pus în discuție o lege prin care se abroga pedeapda supremă, care se aplică prin spânzurare. La acel moment, în închisoarea de maximă securitate se aflau 1.200 de persoane care așteptau să fie executate.

Ionuț Gologan a fost condamnat definitiv la moarte în 2016, în Malaysia, pentru trafic de droguri.