Evenimentul Zilei > Actualitate > Piețe umede, un pericol pentru omenire. Au fost redeschise în ciuda pandemiei globale
Piețe umede, un pericol pentru omenire. Au fost redeschise în ciuda pandemiei globale

Piețe umede, un pericol pentru omenire. Au fost redeschise în ciuda pandemiei globale

Piețe umede precum cea din Wuhan, de unde se presupune că ar „fi scăpat” virusul chinezesc, continuă să opereze fără nicio problemă.

Piețe umede ce vând animale precum lilieci, câini și șerpi continuă să opereze în toată Asia de sud-est în ciuda pandemiei globale de Coronavirus, notează Dailymail.

Fotografii șocante, dar și videoclipuri, arată cum animalele sunt în continuare ținute înghesuite prin cuști extrem de mici în piețele din Cambodia, Indonesia și China, de unde se presupune că originează și virusul care a făcut ravagii al nivel global.

Un clip în particular a scandalizat întreaga omenire. În imagini apare un iepure pe moarte în timp ce în altă cușcă stau înghesuite găini, gâște, maimuțe și broaște care așteaptă să fie tranșate și vândute.

Din păcate imaginile înfățișează o realitate care nu ar mai fi trebuit să existe după ce Covid-19 a lovit întreaga lume și se presupune că exact o astfel de piață a condus la apariția virusului ce a ucis peste 300.000 de oameni la nivel global.

Filmulețe au fost realizate de personalul autorizat al organizației PETA, care luptă pentru drepturile animalelor.

În Filipine au fost remarcați muncitori comerciali ce mergeau doar în papuci pe podeaua plină de sângele diferitelor animale.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: