Ziua de 1 Mai este una în care oamenii lasă munca deoparte. În această zi – primești o recompensă după truda din ultimul an.

Din anul 1890, a fost recunoscută Ziua Internațională a Muncii și multe generații au văzut această zi ca prilej de sărbătoare.

Ziua Internațională a Muncii va rămâne importantă pentru omenire

Ziua Internațională a Muncii va rămâne importantă pentru omenire chiar și când nu vom mai fi toți pe aceeași planetă. Marte – Planeta Roșie, este doar un exemplu mai celebru al unei planete pe care tot mai mulți oameni visează să ajungă.

A făcut-o deja roverul Perseverance care pregătește terenul pentru oameni. A fost creionat deja și planul pentru un oraș pe Marte. A fost propus chiar și un nume pentru acest prim oraș marțian: Nuwa.

Nuwa va avea 250 de mii de locuitori și case construite pe verticală. Acolo vor fi și sere, unde va fi produsă mâncarea. Oxigenul va fi obținut din dioxid de carbon produs prin metoda folosită de robotul Moxie.

Va fi mult de muncă mai ales pentru primii oameni care vor ajunge pe Marte. Astfel de 1 mai vor putea să spună stop. Vor face o pauză și se vor gândi la casa lor aflată la 55 de milioane de kilometri distanță.

Chefliii susțin că vor putea sărbători și acolo cu mici și bere. Printate 3D și aduși la grătar de elicopterul Ingenuity. Se estimează că pe planeta Marte oamenii vor fi prezenți peste zeci de ani.

Victor – un băiețel curios care l-a chestionat pe Elon Musk

Visul marțian și al cuceriri spațiului nu este al generației noastre. El este doar proiectat acum, dar  este al copiilor noștri. Copiii sunt însă din cale afară de curioși să afle ce le-a pregătit Elon Musk.

Un copil de doar 6 ani pe nume Victor l-a întrebat pe Elon Musk despre aventura omenirii de pe Marte. Dialogul celor doi visători s-a desfășurat astfel:

Victor: Domnule Musk, oare putem sărbători 1 mai pe Marte?

Elon Musk: Momentan nu am trimis pe nimeni pe Marte, sper să o facem în viitor. Pentru a crește probabilitatea supraviețuirii speciei pe termen lung și a vieții așa cum o știm trebuie să devenim o specie multiplanetară.

Victor: Dar de ce nu pot sta aici cu mami?

Elon Musk: Nu obligăm pe nimeni să meargă. Este doar pentru voluntari.

Victor: Eu abia aștept să merg la școală, nu pe Marte. De ce visezi la alte planete?

Elon Musk: Să mergi pe Marte este ca o reclamă la o carte despre călătoria lui Shackleton către Antartica. E periculos, nu e confortabil, este o călătorie lungă, e posibil să nu te întorci viu. Dar e o aventură grozavă și va fi grozav și o experiență fantastică, relatează AlephNews.ro.

Elon Musk recunoaște că a fost un copil destul de ciudat și curios

Victor: Știi că am doar 6 ani, nu? Încă n-am învățat ce a fost înainte. Tu mai ții minte când erai de vârsta mea?

Elon Musk: Am fost un copil destul de nebun, bănuiesc. Eram foarte curios de lume, de cum am ajuns să fim aici, care este sensul vieții?

Sensul vieții: să trăiești fiecare zi ca și cum ar fi ultima. Să apreciezi zilele speciale.

Cum este 1 mai cu toată istoria din spate, cu ce semnifică această zi. Iar asemenea zile au fost, sunt și vor fi sărbătorite și când nu toți oamenii vor mai fi aceeași planetă.